Noutati :

Afisele lipite pe crucile din cimitir la Timisoara au adus o gramada de bani la bugetul local!

30 aprilie, 2014 - 12:17 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. Comentata indelung de unii, laudata de altii, respinsa de primarul Nicolae Robu, care a considerat-o deplasata, dar, iata, foarte eficienta. Asa s-a dovedit masura luata de viceprimarul Traian Stoia care a dat dispozitie ca in preajma sarbatorilor pascale sa fie lipite instiintari pe crucile cimitirelor din Timisoara unde sunt neplatite concesiunile pentru locurile de veci.

Acum e coada la plata taxei, iar la bugetul local s-a adunat o suma frumusica, dezvaluie viceprimarul care arata ca, desi neeleganta, masura a fost una in conformitate cu legea. Exista un regulament, iar lipirea afiselor pe morminte este prevazuta acolo.

S-a spus ca nu era legal sa se puna afise pe cruci. In regulamentul de functionare a cimitirelor spune ca societatea concesionara, cu avizul primariei, are obligatia sa anunte situatiile prevazute – ca nu s-a mai platit – dupa urmatoarea procedura: somatie la adresa din registru si din evidenta computerizata – aici noi avem foarte multe adrese RFG, Franta samd –, si instiintari lipite pe mormintele in cauza. Noi am vrut sa profitam de Paste pentru a aduce la cunostinta oamenilor ca mai sunt si obligatii fata de cei plecati dintre noi„, a declarat Traian Stoia.

Viceprimarul mai spune ca nu este foarte eleganta masura punerii pe cruci a instiintarilor, insa va propune schimbarea ei in regulamentul de functionare.

Eu am discutat cu dl primar, dansul nu avea cunostinta in momentul cand a facut vorbire despre acest regulament. I l-am aratat si urmeaza ca intr-un plen ulterior sa modificam aceasta prevedere, in sensul ca afisajul sa se faca pe panoul de afisau pus la intrarea in cimitir. O sa facem aceasta modificare ca sa evitam discutiile. Este vorba de HCL 354 din 25.10.2011. S-a decis sa se modifice textul… pare neeleganta masura, dar e legala si e in favoarea primariei si a celor care se pot trezi ca nu mai au spatiul respectiv la dispozitie„, a mai precizat Traian Stoia.

Viceprimarul Timisoarei mai spune ca din momentul in care s-au afisat instiintarile, s-a facut coada la achitarea taxei, iar incasarile au crescut spectaculos.

Fata de 5-10 persoane care veneau sa achite taxa de concesionare a locului de veci acum vin 80 – 100 si e coada permanenta…  Au crescut cu mai mult de 50% incasarile dupa ce s-au pus acele afise. In 14.04 au fost 118 oameni. Cu o zi inainte au fost 16 oameni. 142 in urmatoarea zi, 126 in urmatoarea. Suma total incasata peste 132.000 de lei„, a declarat Stoia.

Va reamintim, taxa de concesiune pentru un loc de veci este de aproximativ 100 de lei pentru 7 ani.

CITESTE SI: Decizie fara precedent in cimitirele din Timisoara inainte de Paste! Sute de familii ar putea ramane fara locurile de veci. Ce afise au aparut pe cruciInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. sa-si lipeasca STOIA pe chelie afise