Noutati :

Actualul decan al Baroului Timis spune ca a decis sa intre in competitie dupa citirea unui articol din Opinia Timisoarei

17 ianuarie, 2013 - 11:25 AM
Autor: Gheorghe Ilas      
Categorie: JUSTITIE
5

Cristian Clipa

TIMISOARA. Dupa surpriza de la alegerile pentru functia de decan al Baroului Timis, cand in turul III de scrutin avocatul Valeriu Rauta l-a invins fara drept de apel pe mai tanarul sau confrate Cristian Clipa, au aparut si primele explicatii ale votului masiv dat actualului decan.

A fost o campanie virulenta a contracandidatilor care au marsat pe ideea ca daca as fi ajuns decan, fiind si director al Departamentului de Drept Public de la Facultatea de Drept, as fi remorcat Baroul Timis la Facultatea de Drept, ceea ce nu a fost o idee fericita si sustenabila. Nu are absolut nicio legatura cu realitatea aceasta idee. Apoi, s-a incetatenit o idee pe care eu o consider prosteasca, ca in cazul in care ajung decan, ii voi supune pe avocati unor teste profesionale periodice, ceea ce este in afara oricarei ratiuni, pentru ca un decan nu poate sa faca asta potrivit legii si statutului. Nu in ultimul rand, in calitate de cadru didactic sunt un tip destul de dur in raport cu studentii si s-a transmis ideea ca as implementa acelasi tip de raport si in cazul in care voi fi ales decan, ceea ce nu este adevarat”, a explicat prodecanul Baroului Timis, avocatul Cristian Clipa, care s-a resemnat cu ideea ca, daca in primul tur a obtinut 125 de voturi, iar in cel de-al doilea 130, acesta este maximul ce-l poate obtine un candidat cu profilul sau. Pe de alta parte, infrangerea din alegeri a fost de bun augur, in conditiile in care, imediat dupa confruntarea de la barou, a fost sunat de doua multinationale, care i-au propus sa incheie contracte de asistenta.

Imediat ce au observat ca am pierdut, m-au contactat si am si semnat aceste contracte de asistenta. Daca as fi fost ales decan, ar fi socotit ca nu as fi avut timpul necesar sa ma dedic problemelor dumnealor, de aceea au asteptat terminarea alegerilor”, a declarat Clipa.

Pe de alta parte, Valeriu Rauta considera ca a castigat alegerile datorita notorietatii si a campaniei de la om la om. Mai mult, spune ca a intrat in competitie dupa ce a citit o declaratie a fostului decan in Opinia Timisoarei, in care spunea ca-l sustine fara rezerve pe Cristian Clipa.

Pot spune ca m-au ambitionat declaratiile de anul trecut ale domnului fost decan, care nu vroia sa predea stafeta unei persoane care are suficienta experienta in acest domeniu, ca sa poata asigura un management bun. O astfel de combinatie nu ar fi insemnat altceva decat o rocada la conducerea Baroului, nu o schimbare reala”, spune Rauta, care considera actuala functie ca un apogeu al profesiei careia i s-a dedicat de aproape 40 de ani.

Sa mai spunem ca alegerile pentru functia de decan al Baroului Timis de la inceputul lunii decembrie 2012 au marcat si o premiera pentru avocatura timiseana, fiind pentru prima oara in ultimii 75 de ani cand decanul a fost ales dupa trei tururi de scrutin.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. MA APUC DE CANIBALISM… DUPA CE AM CITIT ARTICOLUL DIN OPINIA TIMISOAREI !

  2. pana la urmatoarele alegeri, tanarul arogant care traieste clipa si chiar asa se si numeste poate va invata macar formulele de politete strict firesti intre colegi. altfel va asista la o alta punere la punct din partea maestrului sau din totdeauna motica

  3. Ce veti face, d-le Rauta, cu avocatii care nu fac cinste acestei profesii? Daca ai ghinionul sa dai peste niste escroci cu influenta, este foarte greu sa-ti mai gasesti repede altul. Vorbesc de codul deontologic intre avocati, ca si cum ar fi legati unul de altul, sau ar fi toti prieteni la catarama. Dar acestia uita, ca clientul este cel mai important, iar acest lucru este definit foarte clar in acest cod al avocatilor.Ce faceti cu avocatii penali din Mehedinti, pe care nu ii poti nici macar reclama in Timis?

  4. ii va cenzura clientela sau vor fi dati afara! sa fie clar!

  5. Între a fi „un tip destul de dur cu studenții” și a fi un mârlan josnic este o diferență ca de la cer la pământ. Acest Cristian Clipa, nu face altceva decât să își manifeste împotriva studenților frustrările sale de natură sexuală și nu numai. Un personaj penibil, cu o șansă fabuloasă care l-a adus unde este astăzi. Totuși putem spune că domnul Cristian Clipa este dovada vie că sistemul „Karma” nu funcționează la toți la fel. Aștept cu nerăbdare erodarea acestui auto-impus colos al Facultății de Drept din Timișoara, care nu este în stare să câștige respectul și simpatia sinceră a studenților, astfel recurgând la un stil de predare draconic, ineficient și mai presus de toate lipsit de orice urmă de bun simț față de studenți și față de materia Dreptului.