A pierdut iarasi in instanta. Organigrama lui Dominic Fritz la Primaria Timisoara ramane suspendata

TIMISOARA. A pierdut si recursul. Noua organigrama a Primariei Timisoara, care ar fi trebuit sa intre in vigoare la inceputul lunii august, ramane suspendata pana la judecarea pe fond.

Instanta a decis sa dea castig de cauza angajatilor nemultumiti ca, odata cu reorganizarea administratiei Fritz, au fost inalturati ilegal din posturile pe care le ocupau, si au suspendat definitiv organigrama.

Solutia pe scurt: Respinge recursul formulat de recurenţii-pârâţi CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI TIMIŞOARA şi PRIMARUL MUNICIPIULUI TIMIŞOARA împotriva Sentinţei civile nr. 809 din data de 16 August 2021 pronunţată de Tribunalul Timiş în Dosar nr. 3407/30/2021, în contradictoriu cu intimaţii-reclamanţi TOC MIRELA ADRIANA, ROGOBETE ALEXANDRU, SUCIU MARIUS ILIE, CHIS CULITA, BORCSI GABRIELA VIOLETA, PURDEA DOINA VIOLETA, CHETA VLAD RAUL, CIOCA VASILE FLORIN ALEXANDRU, NADINOV PAUL, BANDRABUR ANDREI, PRODAN CRISTINA, COLOJOARA ADRIAN PETRU, ASTEFANOAIE MIOARA VASILICA, BALAJEL ADELA FLORINA, CRISOVAN FLORIAN ADRIAN, AURELIAN RODICA, COLONGIN COSMIN CLAUDIU, BUCATEA LAVINIA RALUCA, MARA MIRCEA, HOARCA CRISTIAN, CARAGIOV CRISTIAN, CHIU SERGIU DANIEL, BERE SEMEREDI ADRIAN AMEDEO, TISCHER ELENA, BERE SEMEREDI IUDIT, VALCEANU MIHAI, MUNTEANU OANA CRISTINA, GOŞA MIRELA, BELU ALINA, GEORGIU ANA, CIPU PAUN MIRELA, PRELUCAN LAURA, ALDEA ADRIAN reprezentanţi de Sindicatul Liber al Salariaţilor din Primăria Timişoara şi din Serviciile aflate în Subordinea Consiliului Local al Municipiului Timişoara. Obligă recurenţii – pârâţi la plata către intimatul – reclamant Sindicatul Liber al Salariaţilor din Primăria Timişoara şi din Serviciile aflate în Subordinea Consiliului Local al Municipiului Timişoara a sumei de 4760 lei cheltuieli de judecată în recurs. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei, astăzi, 19 octombrie 2021„, se arata in decizia Curtii de Apel.

Abia acum urmeaza judecarea pe fond a cauzei la Tribunalul Timis.

Primaria Timisoara, primarul si Consiliul Local sunt reprezentati in instanta in speta privind organigrama de casa de avocatura a decanului Baroului Timis Sergiu Stanila, care e platita cu 220 de lei pe ora de la bugetul local. Costurile asistentei juridice si reprezentarii au fost estimate la 24.000 de euro.

Va reamintim, noua organigrama a primarului Dominic Fritz a fost gasita drept ilegala de catre judecatorii de la Tribunalul Timis in luna august, care au stabilit ca deciziile edilului legate de comasarea unor directii si mutarea unor oameni de pe o functie pe alta pentru a face loc ‘oamenilor noi’ sa fie oprite, deocamdata. Printre situatiile de nerespectare a legii se numara si faptul ca hotararea prin care a fost aprobata organigrama nu a fost supusa mai intai unei dezbateri publice.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Sergiu spune:

  Alta gaura in bugetul primariei: 99000 lei biroul de avocatura contractat de primarie + ~1000€ cheltuieli de judecata pierdute in favoarea sindicatului….
  Slitz, sa vi cu bani de acasa pentru asta!

  • fotbal1 spune:

   Asta daca piede.
   Intr-o tara normala ar trebuii sa nici nu fie acest proces, din oficiu ar fii pierdut cei care sunt impotriva noii organigrame. La fel si la orice firma privata.
   Deci de ce la stat e diferit de privat. Ce au facut iniante de Fritz cei vizati de schimbare sa merite sa ramana, in Timisoara nu se vede nici, poate au facut pe luna ceva.
   Statul la stat e ereditar si mai rau este ca nimeni nu poate face mai nimic fara proces.
   Nu mai cereti lui Fritz (sefului) sa faca ceva daca nu poate sa sanctioneze pe cei de sub ei. Degeaba vine si le zice, depuneti proiectul in 3 zile daca ei dupa 7 zile zic ca inca nu au terminat si mai dureaza, iar seful nu are ce sa le faca ca asa e la noi…
   Nu ai cum sa faci ceva ca sef daca subalternii nu pot fii amendati, dati afara si tot asa….

 2. Adi spune:

  Curtea de conturi sa se autosesizeze și cei vinovați sa plateasca aceste cheltuieli ,nu noi contribuabilii.

 3. aris spune:

  Fritz, ce bine-mi pare c-ai luat tzeapa!!!!

 4. ITist spune:

  Tot Curtea de COnturi ar trebui sa se sesizeze si sa impute lui Fritz et. co. gaura de la Colterm. Asta deoarece colterm anuntase in scris primaria ca a gasit niste certificate de vanzare mult mai ieftine si primaria nu le-a achizitionat. Mai mutl decat atat, nu a achizitionat deloc certificatele, motiv pentru care s-a primit amenda aia astronomica, pe care e corect sa o plateasca din buzunare fritz si latcau!

 5. Solitaire spune:

  Bugetarii de neclintit… Funcții pe viață…

 6. cetateanulturmentat spune:

  Daca nu stiati pina acum functiile de substanta in administratia bugetara se lasa mostenire la urmasi,asa este cutuma.
  Deci la ora de fata domnul fritz plateste doua rinduri de functionari la primarie plus casa de avocatura,plateste este doar o vorba,ca banii nu sint ai lui,ci ai orasului.
  Va plati si cheltuielile de judecata,deloc mici,ca doar avocatii nu lucreaza gratis,ca s au saturat sa tot lucreze probono.
  Domne,ce tupeu pe acest fritz,sa concedieze bugetarii care au prins radacini in primarie,ce daca nu faceau aproape nimic,chestia este ca isi luau salariile,si sporurile.
  Mare tupeu pe el,acum este invatatura si pentru alti primari care vor sa faca la fel.
  Cit despre judecata,trebuie sa tinem cont ca instantele sint foarte aglomerate,sint prea putini judecatori,zilele libere sint mult prea putine, vacanta judecatoreasca mult prea scurta dar este foarte importanta deoarece in acest timp acesti garantii ai dreptatii isi reincarca bateriile dupa un an greu de munca.
  Romanii astia si au luat o in cap,prea multe procese,prea se judeca pentru diverse maruntisuri cum ar fi contestatiile la procele verbale de contraventie si tot ahlomereaza instantele.
  Si bineinteles ca aceasta dubla organigrama va functiona mandatul acesta inclusiv cel putin si cel urmator,cel urmator fara fritz,ca nu mai candideaza,se retrage din politica ca este prea greu si salariu prea mic.
  Si pentru ca este mult de lucru la instante.
  Sa mai incerce cineva sa se lege de bugetarii tarii ca jar maninca.

 7. Khutulun spune:

  Intr-un stat de drept trebuie respectate reguli. Chiar si de neamtul Fritz. Practic instanta asta a consfintit ca au fost grave erori de procedură. Nu poti sa faci Dl Fritz pur si simolu cum vrei dumneata. Ca instituția pe care o conduci nu e tarlaua lui taica-tu. Si asta ar trebui sa pricepem cu totii. Fara sa spunem ca judecatorii au fost partinitori…pentru ca noi nu stim nimic din dosar. Ei stiu si ei au hotarat cum le-a dictat conștiința. Hai sa nu ii supraestimam pe funcționarii publici. Nu toti au resurse sa mituiasca. Unii chiar castiga mai puțin decât casiera de la Profi. Dar adevarat ca sunt altii…putini cei drept, care au averi colosale. Dar va rog, nu generalizati. Sa nu ne îmbatam cu apa rece…functionarul roman e ca statul….sarac. Ca sunt unii plini de bani ….da dar nu din salariu incasat ca functionar ci din alte surse.

 8. USR-istul sexo-marxist spune:

  Lasati organigramele si ocupati-va de festivalurile LGBT!