A inceput montarea liniilor de tramvai pe Calea Bogdanestilor din Timisoara. Primarul anunta ca s-au finalizat doua treimi din lucrarea de modernizare a bulevardului. Foto

TIMISOARA. Dupa ce in decembrie a fost deschisa circulatia prin intersectia din zona Balta Verde, lucrarile pe santierul de pe Calea Bogdanestilor intra intr-o noua faza.

CITESTE SI: Ancheta la Timisoara dupa ce a masina viceprimarului Cosmin Tabara a fost vandalizata. Video 

Constructorul a ajuns la etapa montarii efective a liniilor de tramvai. Aceasta interventie a pornit dinspre Bulevardul Cetatii si se va lucra pe tronsoane, iar in paralel se vor amenaja trotuarele, carosabilul si pista de biciclete.

CITESTE SI: S-a redeschis circulatia in intersectia bulevardul Cetatii – Calea Bogdanestilor. Foto 

Anuntul a fost facut pe pagina sa de Facebook de primarul Dominic Fritz, care a mentionat ce interventii s-au facut pana in prezent subliniind ca 2/3 din lucrari sunt gata.

Aproape 3,5km de retea de telecomunicatii subterana, in care operatorii de telecomunicatii vor incepe sa-si treaca cablurile aeriene
Peste 3km de canalizatie pentru reteaua electrica pentru rezidenti si iluminat public
Peste 1km de cabluri doar pentru aprovizionarea cu electricitate a statiilor de tramvai
Peste 4,5km de conducte de apa inlocuite
Peste 3,5km de conducte de canalizare inlocuite
Peste 3km de conducte de gaz inlocuite
Un segment de 390m de retea de termoficare inlocuit
Peste 100 de stalpi de iluminat public stradal, cu consum redus” scrie edilul Timisoarei.

Va reamintim, santierul din Calea Bogdanestilor a inceput inca din primavara lui 2021, in luna martie. La finalul lucrarilor strada se va transforma intr-un bulevard cu linii de tramvai inierbate.

Se reabiliteaza linia cale, care va fi dubla, si se va amplasa in axul strazii, in platforma proprie, se largeste la 2 benzi pe sens carosabilul, se amenajeaza trotuare, piste pentru biciclete si zone verzi.

Modernizarea Caii Bogdanestilor si a statiilor STPT de pe traseul tramvaiului 5 aduce si o premiera la Timisoara. De-a lungul bulevardului, in cele 7 statii, vor fi montate automate pentru bilete.

Termenul de executie a lucrarii pe Bogdanestilor este de 28 de luni, astfel ca noul bulevard trebuie sa fie gata in august 2023.

Transformarea completa a Caii Bogdanestilor costa 98.100.000 fara TVA, adica putin peste 24 de milioane de euro, bani proveniti in mare parte din fonduri europene obtinute in 2019 de catre Primaria Timisoara.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Solo spune:

  Banii nu s- au obținut în 2019. UE nu da banii pe vorbe, chiar dacă sunt prinse în proiecte. Aprobarea finantarii pentru un proiect nu inseamna ca ai banii. Lucrarile trebuie făcute si apoi decontare. Cate proiecte au fost abandonate ( reziliate contacte) si s- au pierdut banii,

  • ionut spune:

   Corect. Dar e mai usor sa scrii aberatii care vor naste discutii pro Robu vs pro Fritz si care vor creste putin traficul pentru aceasta pseudo-publicatie. Cand vezi cum sunt scrise articolele si ce reactii genereaza, iti dai seama ca atunci cand s-au impartit creierele la oameni, foarte multi au fost absenti.

 2. Daniel spune:

  Daca s-au efectuat 2/3 din lucrari si mai sunt 7 luni pana la termen inseamna ca sunt intarzieri de cateva luni. Deci in niciun caz nu putem vorbi de finalizarea lucrarior in luna August. Mai realist ar fi sa se receptioneze lucrarea anul acesta, pe final.

 3. Dani spune:

  98.100.00 ?