S-a redeschis circulatia in intersectia bulevardul Cetatii – Calea Bogdanestilor. Foto

TIMISOARA. Soferii pot sa circule din nou prin intersectia din zona Balta Verde.

CITESTE SI: Patru firme vor sa aduca noile cosuri de gunoi cu 800 de euro bucata pe care le cumpara Primaria Timisoara 

Muncitorii au terminat interventiile la intretaierea bulevardului Cetatii – strada Bogdan Petriceicu Hasdeu si Calea Bogdanestilor.

Aici au fost inlocuite retelele de utilitati din subteran, a fost turnat strat nou de asfalt si au fost refacute marcajele rutiere. Soferii vor putea intra din nou pe strada Hasdeu pentru a merge pe langa stadionul CFR spre pasajul Jiul.

Anuntul a fost facut joi dupa-amiaza de viceprimarul Ruben Latcau.

S-a deschis circulatia pe Cetatii-Hasdeu-Bogdaneștilor. Una dintre cele mai dificile portiuni ale proiectului de reabilitare a Caii Bogdanestilor e gata. Acum, conducatorii auto pot folosi din nou intersectia. S-a adaugat o noua legatura pentru linii de tramvai viitoare, s-au schimbat integral retelele edilitare si s-a refacut partea carosabila„, a transmis viceprimarul Latcau.

Va reamintim, santierul din Calea Bogdanestilor a inceput inca din primavara lui 2021, in luna martie. La finalul lucrarilor strada se va transforma intr-un bulevard cu linii de tramvai inierbate.

Se reabiliteaza linia cale, care va fi dubla, si se va amplasa in axul strazii, in platforma proprie, se largeste la 2 benzi pe sens carosabilul, se amenajeaza trotuare, piste pentru biciclete si zone verzi.

Modernizarea Caii Bogdanestilor si a statiilor STPT de pe traseul tramvaiului 5 aduce si o premiera la Timisoara. De-a lungul bulevardului, in cele 7 statii, vor fi montate automate pentru bilete.

Termenul de executie a lucrarii pe Bogdanestilor este de 28 de luni, astfel ca noul bulevard trebuie sa fie gata in august 2023.

Transformarea completa a Caii Bogdanestilor costa de 98.100.00 fara TVA, adica putin peste 24 de milioane de euro, bani proveniti in mare parte din fonduri europene obtinute in 2019 de catre Primaria Timisoara.

Celalalt santier mare din zona este cel de pe Bulevardul Cetatii. Aici lucrarile erau prevazute sa dureze 3 ani, dintre care primele 6 luni au fost dedicate proiectarii.

Amplasamentul a fost predat constructorului de vechea administratie in septembrie 2020. Insa, proiectul pentru modernizarea Bulevardului Cetatii a fost revizuit si modificat de catre specialistii lui Dominic Fritz inainte de a incepe lucrarile.

In total, sunt refacuti 1,57 km de linie cale dubla de tramvai si reabilitati 25.800,94 mp de carosabil si 12.291,45 mp de trotuare. De asemenea, vor fi construite piste de biciclete, se va extinde spatiul verde, portiunea dintre sinele de tramvai urmand a fi inierbata. In proiect este cuprinsa si refacerea a 10 statii de tramvai.

Modernizarea Bulevardului Cetatii trebuie sa fie gata in septembrie 2023.

Constructorii primesc pentru lucrare peste 17 milioane de euro cu TVA.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. stau de 30 min si ma uit peste marcajul de benzi din intersectie. Doar mie mi se pare ca e haotic si gresit facut?

    • Da, doar tie. Se pare ca nu esti prea umblat prin lume si nici nu ai vedere de ansamblu.

    • Ce le place la unii sa se uite ca vitelul la poarta noua si inca sa fie mandrii ca sunt prosti.
      Ma alatur la comentariul aluia de mai jos, : Nu cumva sa faci greseala sa mergi afara, ca dai cu oistea in gard.