Noutati :

A gasit tapul ispasitor. Primaria Timisoara da vina pe DSP pentru ca nu distribuie tichetele de vaccinare. UPDATE Directia de Sanatate Publica contrazice administratia Fritz: Nici macar nu e nevoie de acces in Registrul National

18 martie, 2022 - 11:55 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Directia de Sanatate Publica Timis este principalul vinovat pentru ca Primaria Timisoara nu distribuie tichetele de masa pentru cei care s-au vaccinat impotriva COVID-19. Cel putin asa sustin reprezentantii municipalitatii.

CITESTE SI: Primaria Timisoara, singura din judet care refuza sa distribuie bonurile valorice pentru cei care s-au vaccinat impotriva COVID-19 

Administratia Fritz precizeaza ca nu ar avea acces la Registrul Electronic National al Vaccinurilor unde se afla lista persoanelor care s-au vaccinat impotriva COVID-19 si sunt indreptatite sa primeasca aceste tichete.

Primaria Timisoara incurajeaza institutiile competente sa respecte cadrul legal privind distribuirea tichetelor de masa persoanelor care s-au vaccinat Conform legii, Primaria Municipiului Timisoara nu are acces in Registrul Electronic National al Vaccinarilor (RENV) la lista cu persoanele care s-au vaccinat si sunt indreptatite sa primeasca tichetele de masa, care au ajuns cu intarziere in centrele de vaccinare„, transmite Primaria Timisoara.

De asemenea, Primaria sustine ca a propus DSP fie sa distribuie aceste tichete in cele 4 centre de vaccinare care mai sunt deschise in Timisoara, impreuna cu o lista completa de persoane care ar trebui sa le ridice, fie sa faca demersurile pentru modificarea legislatiei, astfel incat Primaria sa aiba acces in baza de date RENV pentru a identifica persoanele vaccinate, indreptatite sa primeasca aceste tichete.

Tichetele valorice au fost distribuite centrelor de vaccinare, pe baza de proces verbal de predare-primire de catre Directia de Sanatate Publica, institutia abilitata sa le distribuie. In momentul inchiderii centrelor de vaccinare din municipiu, ca urmare a fluxului scazut de persoane doritoare sa se vaccineze, coordonatorii acestor centre au dorit sa le predea inapoi la DSP, pe principiul reciprocitatii, insa au fost refuzati. Directia de Sanatate Publica a transmis o adresa primariilor pe raza carora au functionat centre de vaccinare sa preia aceste tichete, insa, conform prevederilor legale, Primaria Municipiului Timisoara nu are atributii privind distribuirea acestor tichete, ci DSP. Astfel, Primaria Municipiului Timisoara face apel atat la Prefectura Timis, cat si la reprezentantii DSP sa gaseasca rapid o solutie eficace si legala pentru ca aceste tichete sa ajunga la timisorenii indreptatiti sa le primeasca”, mai transmite Primaria Timisoara.

Subprefectul Ovidiu Draganescu a atras atentia ca Primaria Timisoara este singura din judet care nu distribuie tichetele de vaccinare, dupa inchiderea unor centre.

Bonurile valorice pentru cei vaccinati cu schema completa inca se pot ridica de la centrele unde s-au vaccinat, iar in cazul centrelor care s-au inchis la primariile care au organizat aceste centre pe raza UAT respective.
Primaria Timisoara este singura care nu a acceptat sa distribuie aceste bonuri catre cei vaccinati in oras, in ciuda demersurilor repetate ale Nucleului de Vaccinare Timis. Grav este ca aceste bonuri expira dupa 6 luni, iar cele din septembrie sunt deja in curs de expirare.
Cautam o solutie de urgenta pentru ca si timisorenii sa beneficieze de cei 100 lei pe care guvernul i-a acordat celor vaccinati”, a transmis Ovidiu Draganescu in urma cu doua zile.

Va reamintim, persoanele care s-au vaccinat impotriva COVID-19, incepand cu data de 3 septembrie 2021, cu schema completa, primesc 5 tichete de masa in valoare totala de 100 de lei/persoana.
Tichetele se ridica de la centrul de vaccinare unde a fost facuta imunizarea. In cazul in care centrul a fost inchis, tichetele se vor ridica de la sediul primariei din localitate.

UPDATE Subprefectul de Timis Ovidiu Draganescu: Dupa cum vedeti, de acum 10 zile primarul D. Fritz a spus NU actiunii de distribuire a tichetelor de masa pentru persoanele vaccinate in Timisoara, nu azi cand a catadicsit sa si dea un comunicat

Subprefectul de Timis arata ca administratia Fritz minte cand spune ca nu are acces la baza de date si, mai mult, de mai bine de o saptamana a decis ca nu va distribui aceste tichete.


Toate celelalte primarii au inteles urgenta acestei actiuni si incearca sa ajute la distribuirea tichetelor inainte ca acestea sa expire si cetatenii sa nu piarda acesti bani pe care statul i-a acordat.
Important este sa stiti ca toate centrele de vaccinare au apartinut primariilor, personalul lor a fost angajat de catre primarii: medici coordonatori, medici, asistenti, registratori.

Deci, primaria a angajat pe cine a vrut, fara concurs sau alta selectie, iar Ministerul Sanatatii i-a platit!
Este total neadevarat ca nu exista evidenta persoanelor care s-au vaccinat! Ea exista si este utilizata de toate celelalte primarii din judet, care au preluat deja dosarele din centrele ce s-au inchis pana acum.

De fapt, primaria are o singura si reala obiectie: ca sunt prea multe persoane in Timisoara care beneficiaza de aceste tichete. Da, asa este, dar daca vrei sa conduci un oras mare iti asumi o activitate mai sustinuta decât la o primarie de comuna. Mai ales ca ai si un aparat in subordine mult mai numeros.
si, nu-i asa un salariu de primar dublu fata de orice alt primar din judet!
Asa ca ne-am bucura daca si munca ar fi pe masura!
Munciti pentru miile de timisoreni vaccinati cu schema completa, care va vor aprecia pentru asta, nu pentru prefectura, DSP, guvern sau altcineva!
„JUDETUL TIMIS MUNICIPIUL TIMISOARA
PRIMAR
SC2022-00574S/09 03.2022
Municipiul Timisoara nu are competente privind distribuirea tichetelor de masa (bilete de valoare) si nu are evidenta nominala a persoanelor indreptatite s& beneficieze de alocatia de hrana in valoare totala de 100 de lei…
Tinand cont de principiul simetriei actelor juridice şi avand in vedere scopal determinat de catre legiuitor la acordarea acestora, apreciem ca tichetele de masa trebuie restituite directiilor de sanatate publica judetene (entitate care le-a predat) de catre medicul coordonator al centrului de vaccinare (entitate care le-a primit), in baza unui proces-verbal de predare-primite
Va multumim pentru colaborare!
Cu consideratie,
PRIMAR Duminic Fritz„, a aratat subprefectul Ovidiu Draganescu.

UPDATE: Directia de Sanatate Publica Timis: Nu e necesar accesul RENV pentru a imparti tichetele de masa

Reprezentantii DSP Timis reactioneaza la plangerile Primariei Timisoara. Acestia arata ca nici macar nu era nevoie de acces in Registrul National de Vaccinare.

Pentru distribuirea tichetelor către beneficiari nu este necesar accesul în Registrul Electronic Național de Vaccinări (R.E.N.V.), aceștia fiind inregistrați în registrul de evidență operat la nivelul fiecărui centru de vaccinare.
Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș a achiziționat si distribuit centrelor de vaccinare tichete de masă, eșalonat, în functie de numărul de persoane vaccinate în fiecare centru si de fondurile alocate de la nivel central, înca din primele zile ale lunii octombrie 2021.
În spiritul bunei colaborări interinstituționale și al deservirii cetățeanului, ne simtim îndreptățiti să pretindem și implicarea Primăriei Timișoara în soluționarea acestei situații„, transmit reprezentantii DSP Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Mai bine le dadea mici