Protest al functionarilor din primarii la Timisoara. Zeci de oameni in fata Prefecturii Timis. Video

TIMISOARA. Actiune de protest la Timisoara, luni dimineata.

CITESTE SI: Cu proiectul tinut 5 ani la sertar, acum primaria anunta ca ar putea intra in reabilitare la Timisoara inca un pod subred. Lucrari de 10 milioane de euro, fara bani asigurati. Video

Zeci de functionari publici care fac parte din Sindicatul National al Salariatilor din Comune si Orase, reprezentand angajatii din primarii din Timis, Caras-Severin si Arad, s-au adunat in fata Prefecturii.

Oamenii cer salarii mai mari in administratie.

VIDEO: George Stefanita

Un memoriu va fi inaintat prefectului pentru a-l transmite mai departe Guvernului Romaniei.

Protestatarii spun ca, daca nu le vor fi rezolvate revendicarile salariale, in 3 iunie planuiesc sa intre in greva generala.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Pai !? sau diminuat spagile ? nu se mai impart cum trebuie !???
    Bravo lor … DoNIMIC cu Alin NIMICA .. au reusit si aici sa NU faca NIMIC :)))

    • Ești un idiot fără pereche!
      Cat despre asa zișii greviști, ideal ar fi sa mai dea afara din aceste lipitori inutile care consuma banii statului de pomana.

      • Tu crezi ca lipitorile angajate de politruci protesteaza? Nu, aia care chiar muncesc si fac si „norma” lipitorilor (rude, amante etc) protesteaza(or fi si exceptii, dar in general asa e cum iti spun). Nu vrei tu sa alegi niste primari ca niste primari nu tot felul de nenorociti care-si iau primaria pe persoana fizica si fac tot felul de „organigrame”? Adica sa-ti vezi de treaba ta si sa-i lasi pe altii sa-si exercite dreptul la greva, daca obtin sau nu unele revendicari nu te priveste deloc, tu alege primari care sa faca angajari si concursuri cum trebuie si care sa aiba grija ce lucreaza sau nu lucreaza angajatii.

        • Ăștia pot face și 50 de ani greva generala fără sa aibe vreun impact social, asa mult valorează „munca” lor. Minim 80% din posturile bugetarilor ar trebui desființate, împreună cu 80% din legislație…altfel tara asta e terminata.
          La Glovo sau maturat străzile cu ei, ca nu sunt buni de altceva.

          • Pareri de 2 centi pot avea si eu, cu cat cunosc mai putin, ba chiar cu atat mai sigur pe mine pot fi, bag un 2cents pe-acolo si e bine asa in caz ca😁 Povestea cu la ce sunt buni sau la ce nu spune-o altcuiva. Sau mai bine arata-mi ca poti face tu ce fac ei. Toata lumea se pricepe la meseria altcuiva, numai la a lui nu🤡 Si oe toti ii deranjeaza cand altul isi cere niste drepturi cand el nu e in stare sa-si ceara drepturile sale. As fi curios cati din cei ce comenteaza ar fi in stare sa inteleaga la ce se refera macar titlurile din bibliografia de concurs. Probabil sin 10%.
            Treaba alegatorului e sa aleaga. Treaba primarului e sa aplice legea inclusiv in angajati, evaluarea anuala a angajatilor, concedieri, restructurari. Dar la noi capra vecinului e mai importanta decat capra proprie. Unde capra se refera la responsabilitatea fiecaruia. Si uite asa avem o prezenta la vot de toata jena, dar o mare indignare prin comentarii pe internet.

  2. eliminat 99% din legile inutile si stufoase. facut legi simple si clare nu cu zeci de mii de exceptii. e de nivelul idiocracy sa trebuiasca 6 ani de facultate sa intelegi legile. cum pm sa te astepti sa fie si implementate?
    Facand asta, dispar 90% din birocrati, se pot reduce taxele. daca is pusi birocratii sa faca munci utile, putem trece la saptamana de lucru de 2zile. nu muncesti 50% din timp pentru tampenii inutile.

    • Total de-acord! Toata lumea e de acord, inclusiv policienii, indiferent de gasca din care face parte. Pana ajunge la a schimba. Acolo se opresc toti, acolo ne oprim toti. Ca… ce facem cu aia care si-ar pierde locurile de munca?
      Crezi ca ar fi greu sa copiezi ce fac altii? O tara la intamplare din Vest, cumparam sistemele lor, copiem legislatia si gata. Dar nu vrea nimeni, in mod real, din cauza impactului pe care l-ar avea pe termen scurt. Digitalizarea nu se va intampla pana nu isi va asuma cineva (ca vor iesi multi in strada, ca va pierde alegerile), dar, dupa cativa ani, se va vedea progresul.

  3. Apoi să i ia dracul că și așa au niște salarii nesimțite, imense raportat la ceea ce lucrează plimbă hârtii aiurea nimic ,zero. În privat lucrez de te ia dracul și n ai veniturile unuia din ăsta gremist. De ce nu și dau demisia și să se ducă în privat? Dacă ai așa salarii mici te duci în privat. Nu ei nu vor în privat ei vor să stea la stat vouchere de vacanță concedii de să nu se mai termine lucrat nimic, hai marș mă!

    • Puiule, o tara are nevoie de justiție echitabil, politie, armata și un guvern care sa asigure libertatea și prosperitatea cetățenilor, atât.
      De orice alte ministere și instituții care nu au legătură ce cele menționate, ne putem lipsi…sistemul privat și investitorii pot răspunde oricăror cereri.
      Ești bulversat, prostule, asa-i? Te depășește complet conceptul.

  4. Erata : grevist nu gremist

  5. Hai rapid, inainte de alegeri, fuguta la pomeni electorale, acum cat e chef de munca, o data la 4 ani.
    Serios, mai e vreo categorie de angajati, in afara de aia de la privat, care nu au facut greva?
    Daca vreti salarii mai mari, puteti sa demisionati si sa mergeti la privat, dar acolo munciti.
    Mie chiar imi pare rau de astia care chiar munciti la stat, trebuie sa munciti cat pt 5, stati si voi, lasati sa se prabuseasca, oricum e cam imposibil sa va dea afara, asa, tinand in spate lenesii, sunteti parte din sistem si ii sustineti.

    • Nea ,,intre bare „. Tu chiar ne iei de proști? Probabil ești un lucrător al statului. Dacă este așa știi foarte bine că bibliografia aia e egală cu zero, evaluările care se fac sunt idem și crede mă că nu toți sunt niște idioți care nu poate să priceapă la ce se referă titlurile din bibliografie. Și cunosc foarte bine cazuri în care subiectele au fost date spre învățare și logic că au câștigat așa zise concursuri. Nu încerca să manipulezi că nu ține.

  6. Au prezentat vreun raport de performanta/angajat, DOCUMENTAT, NU DOAR SCRIS, sau vor doar salarii nemuncite ???? Nu au iesit la protest pentru ca-s prea multi intr-o institutie, sau sa protesteze ca nu-s dati afara cei care taie frunza la caini ori nu au habar de nimic despre munca pe care trebuie sa o presteze…n-a cerut nimeni personal mai putin si apoi sa iasa in strada pentru salarii marite, in raport cu munca prestata !!!! Vor doar bani, program de 8 ore, libere pe care nu le vor recupera niciodata…apropos, a protestat vreun bugetar pentru “puntile” oferite ca mita electorala de catre guvern ???

  7. Și îți garantez că cel puțin 60%, dacă nu mai mult ,sunt agramați și nu știu să scrie. Dacă le dai un text să l scrie după dictare sunt convins că vom constata un mare dezastru.îți propun să facem o încercare.

  8. Aaaa… s-a activat cretinelul fara nickname, pai ce faci cretinel, ai terminat de spart seminte la coltul blocului? Mai cretinel, tu nu intelegi ce e ala „concept” nici cu definitia din dex in fata. Dar as putea sa-ti zic „conceptu”, ce preferi, „cretinel” sau „conceptu”? Mai ia-ti o punga de seminte, „conceptule”🤡

    • Agresivule, calmeaza-te, bea un ceai, cauta-ti de lucru in privat, fa ceva pentru viata ta ca ajungi rau in stilul asta! Oamenii de mai sus au dreptate, au interactionat cu voi, bugetarii, si au ramas cu scarba. De-aia nu va place nimeni, sunteti slab pregatiti, agresivi, aveti senzatia ca noi lucram pentru voi, desi e exact invers.

      Relaxeaza-te si nu mai fi atat de incrancenat de dupa tastatura – nu mai pune nimeni botul.

      • Bine mai conceptel🤡,asa am sa fac, cum sa nu ascult eu de un idiot ca tine capabil doar de judecati de valoare si de dat sfaturi la altii?

        Du-te si plimba cercul pe ulita,te chem eu inapoi mai incolo si-ti dau o punga de seminte sa ai de ce sa deschizi gura.

  9. Astia chiar ca sunt nebuni.
    Cum sa protestezi cand esti co dus de Latcau si de usr.
    Privilegiu mai mare nu exista.
    Voi angajatii pmt ar trebui sa ii multumiti lui Dumnezeu pentru ca ati fost contemporani cu Latcau si restul de jegosi din usr.

  10. Daca in primarii sunt salarii mici, de ce nu demisionati si va angajati la privat? Aveti aceasta optiune!