Strat de grasime arsa de 2 degete, frigidere jegoase, mancare tinuta la caldura. Inspectorii OPC au pus lacatul pe inca un local din Complexul Studentesc din Timisoara. Video

TIMISOARA. Control fulger al comisarilor de la Protectia Consumatorilor in Timisoara. Acestia au facut un control la fast-food-ul Roy din campusul studentesc, unde au gasit o multime de nereguli. Inspectorii OPC au inchis temporar localul, a amendat patronul si a dispus curatenie generala.
Restaurantul a mai fost sanctionat si in trecut.

CITESTE SI: ‘Sala de detentie’ in scoli pentru elevii care deranjeaza orele. Telefoanele mobile se confisca si vor fi date doar parintilor. Se reintroduce exmatricularea. Noile reguli, puse in dezbatere publica

În urma controlului efectuat, de către Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș în colaborare cu IPJ Timis- SICE, la SC Scărlatescu Cătălin jr. SRL(roy), din Timișoara, au fost constatate mai multe abateri de la prevederile legale în domeniu, cee ace a impus aplicarea următoarelr sancțiuni:
– 4 amenzi în valoare totală de 22.000 lei
– oprirea definitivă de la comercializare și scoaterea din circuitul consumului uman a produselor neconforme
– oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor
– propunerea sancțiunii complementare de închidere temporară a unității pe o perioadă de până la 6 luni.

Nereguli constatate:
La partea de alimentație publică:
– folosirea unor materii prime care nu respectau condițiile de păstrare impuse de producători
– nerespectarea regimului de temperatură pentru păstrarea preparatelor culinare calde (mâncăruri gătite) și reci (sosuri) (minim 60 grade Celsius pentru mâncarea caldă respectiv maxim 8 grade Celsius pentru sosuri)
– folosirea unor echipamente de gătire neigienizate, cu depuneri în strat gros de grăsime arsă
– utilizarea unor frigidere necurățate, cu resturi alimentare depuse, atât pe pereții frigiderelor, cât și în interiorul chederelor
– condiții igienice improprii desfășurării activității.
La partea de cazare:
– amenajarea și folosirea podului clădirii la închirierea unor camere către persoane fizice
– condiții de cazare total improprii: în baie, sunt montate la dus perdele din material plastic cu porțiuni de mucegai și prezintă un miros puternic de canalizare, iar o ușă de baie era spartă. În 2 camere au fost identificate insecte parazite (ploșnițe) atât pe pernă, cât și pe saltea și pe pavement, în jurul patului. Mai multe saltele erau pătate. În afară de 2 camere, toate celelalte nu au aerisire directă aceasta realizându-se printr-o improvizație total insuficientă pentru aerisirea competă a camerelor.

Nu a putut fi prezentat acordul emis de Primăria Timișoara cu viza pentru anul în curs, autorizația ISU pentru spațiul de cazare, iar autorizația DSVSA Timiș nu este emisă pt activitatea de restaurant.
Menționăm că operatorul a mai fost sancționat pentru aceasta abatere„, transmite Alin Mihai Gubandru, comisar sef CRPC Vest.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. 😉

  • Ăștia de la Roy nu se lasă până nu inventează noua Ebola :)))

 2. Daca a mai fost sanctionat in trecut, deci este recidivist de ce mai functioneza?

 3. Sustinator peneleu in campanie

 4. FMM mai bine ii da foc din temelii la focarul ăla ,sta acolo de 20 ani focar de infecție

  • Pai a mai ars odata din temelii, dar a renascut din propria cenusa ca cioara phoenix…

  • Puneți mâna și gățiți-vă singuri acasă.Nu vă mai hrăniți din spelunci culinare.

 5. Treceti si la Nora Grill in Mosnita!