Aeroportul Utilitar Timisoara si renovarea unui liceu, primele proiecte ale Consiliului Judetean Timis care au primit bani prin PNRR

TIMISOARA. Proiectele de renovare energetica a Liceului Gheorghe Atanasiu si a corpului administrativ si aerogarii Aerodromului Cioca sunt primele doua initiative ale Consiliului Judetean care au finantarea asigurata prin Planul National de Redresare si Rezilienta. Acestea sunt, de altfel, primele proiecte pentru care administratia judeteana a solicitat fonduri in cadrul PNRR, Componenta C5 – Valul renovarii.

CITESTE SI: Atentie, soferi. Se inchide una dintre cele mai circulate intersectii din Timisoara 

Liceul Tehnologic Special Gheorghe Atanasiu din Timisoara beneficiaza de 6.4 milioane de lei, iar cele doua cladiri ale aerodromului, de aproape 2.8 milioane lei.

Corpul administrativ si aerogara Cioca vor fi reabilitate integral. Proiectul a fost depus la scurt timp dupa ce Consiliul Judetean le-a cumparat de la Primaria Timisoara. La Aerodromul Cioca se lucreaza pe doua axe, atat in ceea ce priveste asigurarea si dezvoltarea functiei de baza a obiectivului, cat si in privinta facilitarii evenimentelor de mare anvergura din Timisoara.

In ceea ce priveste Liceul Atanasiu, vor fi renovate energetic corpurile C4 si C5. Conform rapoartelor de audit energetic, se propune un pachet de solutii care cuprinde atat masuri de reabilitare termica a anvelopei, cat si de reabilitare si modernizare a sistemelor de instalatii din cladire, inclusiv cu sisteme alternative de producere a energiei termice si electrice, din surse regenerabile. Se va efectua, printre altele, termoizolarea peretilor exteriori, a planseului si a placii peste sol, tamplaria va fi schimbata in integralitate, va fi modernizata instalatia de incalzire, de apa calda menajera, ventilatie/climatizare si de iluminat artificial. in plus, vor fi montate panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice utilizata pentru iluminat, cat si panouri solare termice pentru producerea apei calde utilizand energia solara.

Solicitarile noastre prin PNRR incep sa dea rezultate. Avem aprobata acum suma de 9.2 milioane de lei, pentru doua dintre proiectele depuse la inceputurile programului. Trebuie spus ca recent am lansat 12 solicitari de fonduri, cu o valoare de 77 de milioane de lei. Sunt initiative ce vizeaza renovarea energetica a unor obiective de infrastructura educationala, administrativa si de ingrijire si asistenta pentru persoane cu dizabilitati. Vorbim de sume considerabile, de investitii ce vor contribui la scaderea costurilor de functionare, de lucrari majore ce vor sprijini economia locala pe mai multe paliere”, spune presedintele CJ Timis, Alin Nica.

Consum anual specific de energie finala pentru incalzire, in urma ambelor investitii, este estimat a scadea cu aproximativ 63%, iar consum total de energie primara, cu 59% la Cioca si 32% la Liceul Atanasiu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Cred ca e mare chestie sa fii USR-ist sa te duci sa te milogesti la PSD si PNL sa iti dea bani, pe cand spargi zeci de milioane de euro pe proiecte aproape inutile.

  2. Daca am inteles bine din strategia CJT legata de locatia respectiva, vom avea si centru de concerte in aer liber si aeroport. Deci vom veni cu micul aeroplan din dotare sau cu elicopterul la concerte. Largirea la 2 benzi pt. Calea Torontalului ar trebui facuta de „altii”.

  3. oameni buni tot jocul este de a pune mana pe 170 de hectare de teren in acea zona,inclusiv izlazul. In prezent singurii beneficiari al acestor terenuri sunt un condamnat penal pt armament si droguri cu vacile lui cu care face dezastru si pe spatiile particulare pana la Metro2 si unul cu oile pe izlazul primariei din alta localitate.Mai mult cel cu vacile prin indulgenta securitatii lui METRO2 de 2ori pe saptamana primeste[probabil legal] toate expiratele din magazin pe care le distribuie animalelor ,inclusiv mustelor si pasarilor salbatice.In asa fel ca noi locuitori din zona nu putem sa facem un gratar traditional sau orelaxare cu nepoteii nostri. Asadar insist la Institutia Prefectului {pt a nspea oara} sa instituie ordinea publica si in acest mic cartier al Timisoarei.Un alt smen al primariei tm este ca str C.Ursu din acelasi cartier amarat figureaza ca fiind modernizata{drept dovada ca gps dirijeaza masinile pe aceasta linie}.NU ESTE FACUT NIMIC.Directorul de la drumuri a carat gunoi de grajd de la vacar in schimbul de a nu-l moderniza.Simplu sa poata iesi cu animalele pe liber. Si cu masini neanmatriculate,AM DOVEZI SCRISE DE LA PRIMAR{ROBU} ca acest drum este modernizat si nu este asa.Mai mult dePrefect nu am cui sa ma adresez.