Terminalul Cargo de la Aeroportul Timisoara, licitatie de peste 5 milioane de euro. Se cauta o firma care sa amenajeze un centru logistic pentru transporturile aeriene de marfa

TIMISOARA. Dupa ce in vara a fost aprobat Studiul de Fezabilitate, iar finantarea a fost asigurata de Ministerul Transporturilor, acum Aeroportul International Timisoara cauta o firma care sa construiasca o prima structura din viitorul Terminal Cargo.

Licitatia pentru elaborarea proiectului tehnic si executia lucrarilor a fost lansata in Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

Viitorul Centru logistic pentru gestionarea transporturile aeriene de marfa se va amenaja in zona Aeroportului Timisoara pe un teren de 20.000 mp.

Acesta va avea o hala de depozitare, o cladire administrativa de birouri, o casa poarta, anexe si parcari.

Suprafata de teren pe care se va realiza centrul logistic este de 20.000 mp.

Hala va fi de forma paralelipipedica vitrata, inclusiv la nivelul acoperisului, in interiorul careia se va monta o instalatie mecanizata de sortare marfa.
Cladirea administrativa va avea parter si 2 etaje si va fi legata direct de hala de marfa.
La accesul principal se va amenaja o ‘casa poarta’ cu un punct de control acces.
Vor fi realizate instalatii electrice si sisteme de climatizare si de securitate moderne, lifturi si platforme, sistem de iluminat si panouri fotovoltaice.

Valoarea estimata a contractului este de 22.415.750 lei fara TVA, adica aproape 5.500.000 de euro cu TVA.

Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 3 noiembrie.

Acest terminal va fi parte din viitorul Centru Logistic Intermodal Cargo planuit a fi construit pe Aeroportul International Traian Vuia Timisoara in urmatorii ani si va deservi Posta Romana si alte firme de curierat.

Oameni de afaceri din Emiratele Arabe Unite si-au aratat deja interesul pentru aceasta infrastructura de amploare, estimata la peste 300 de milioane de euro, care ar transforma AIT intr-un puternic nod comercial regional european.

O delegatie din Abu Dhabi a vizitat Aeroportul Timisoara impreuna cu ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu in luna august.

 

In acest moment, la Aeroportul Timisoara este in derulare o licitatie pentru o alta investitie importanta cu bani europeni. Se modernizeaza sistemul de securitate cu 25 de milioane de euro. 3 asocieri ce cuprind 24 de firme si-au depus ofertele, care acum sunt in evaluare.

CITESTE SI: 24 de firme grupate in 3 asocieri vor sa realizeze sistemul inteligent de securitate, cu camere video ce reactioneaza la orice miscare, chiar si la atingerea gardului, statia PSI si celula de criza, din planul de modernizare a Aeroportului Timisoara cu bani europeni

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. daca il face Grindeanu & Co …..e simplu nu se mai face .

    • Daca trebuie sa fii gretos, esti gretos. De unde stii tu ca nu se face? Am citit ca are si banii asigurati din fonduri europene… Dati, bajeti, cu zoaie USR-iste, dati ca va creste cota in ochii sefilor vostri. Veti primi aplauze multe pe net, ca in rest tot analfabeti si saraki ramaneti

  2. prietene , se vede de la o posta ca esti pesedist …zi-mi vreo realizare in ultimi 32 de anii in judet facuta de PSD una !!
    In rest gargara tipic de partid ex comunist 8 spitale regionale , stadione , autostrazi spre Serbia etc …toate pe hartie .
    O zi placuta !!

  3. esti comic Nicule , esti cumva de la cei 3 trandafiri mai nou USL .In ce lume traiesti baiatule , cred ca te inchini la icoane cu Iliescu ca el va facut acestpartid ptr anal fabeti si banditi …auzi la el ca a citit ca are fonduri europene ..hhahah