Apartamentele noi, tot mai scumpe in Timisoara. La ce pret a ajuns metrul patrat

TIMISOARA. Dupa o scadere in iulie, de 1,3%, preturile locuintelor in Romania au inregistrat o evolutie pozitiva in ultima luna de vara.

CITESTE SI: La un an de la semnarea contractului pentru documentatie, vedem primele desene cu viitorul pod peste Bega si a strazii care sa lege B-dul Dambovita de zona Garii, prin Pasajul Solventul, la Timisoara. Inca nu e gata Studiul de Fezabilitate de 1 milion de lei. Foto

Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, asteptarile vanzatorilor de apartamente s-au majorat usor, astfel, cu 0,6% in august, de la 1.722 la 1.733 de euro pe metru patrat util. In mod interesant, toate centrele regionale analizate s-au inscris pe o traiectorie ascendenta la acest capitol, cresteri avand loc indeosebi pe segmentul locuintelor noi.

In Timisoara, preturile apartamentelor au crescut usor in august, cu 0,5%, de la o medie de 1.463 de euro pe metru patrat

la 1.471 de euro pe metru patrat. O locuinta dintr-un bloc vechi a ajuns sa coste 1.445 de euro pe metru patrat, in conditiile unei aprecieri lunare de 0,3% (de la 1.441 de euro pe metru patrat).
Pe segmentul apartamentelor noi a avut loc o crestere de 0,9%, de la 1.516 la 1.530 de euro pe metru patrat.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Asta e reclama imobiliară. La noile dobânzi bancare, la pretul gazelor si energiei electrice, la criza economica ce se va declanșa, cu pierderea locurilor de muncă, mai vorbim noi la primăvara despre preturile apartamentelor. Deja sunt câteva blocuri in Timisoara care au rămas la stadiul de fundație. Unul foarte m
    are este pe Gr. Alexandrescu.Preturile cresc cand e cerere mare. Dacă ar fi cerere nu s- ar opri continuarea construcțiilor.