Site-ul Politiei Romane atacat de hackerii de la Killnet

Hackerii pro-rusi continua atacurile cibernetice asupra Romaniei. Sambata dupa-amiaza site-ul Politiei Romane a picat.

CITESTE SI: Strategia de alimentare cu energie termica a Timisoarei, scoasa iarasi la licitatie de administratia Fritz 

Oficialii au confirmat ca este vorba despre un atac cibernetic, care a fost revendicat intre timp de gruparea de hackeri Killnet.

Sambata, putin inaintea orei 18, site-ul Politiei afisa: „acest site nu poate fi accesat” si „A durat prea mult ca www.politiaromana.ro sa raspunda”.

Atacul a fost revendicat de gruparea de hackeri pro-rusi Killnet. „https://politiaromana.ro Doborat de echipele #Killnet #Yourdaddysec”, au transmis hackerii pe un cont de Telegram.

Reprezentantii Politiei Romane au confirmat atacul si spun ca acesta a fost respins de specialistii institutiei, scrie stirileprotv.ro.

Atacul nu a compromis functionarea paginii de internet a institutiei, ci a blocat accesul utilizatorilor la aceasta…Facem precizarea ca site-ul Politiei Romane contine doar informatii publice şi nu baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii si retele informatice ale Politiei Romane” au transmis reprezentantii Politiei Romane.

Ofiterii specialisti din cadrul institutiei, in colaborare cu expertii institutiilor de specialitate, au reusit in cele din urma sa remedieze defectiunea.

Cu cateva ore inainte, hackerii au publicat o lista cu posibile viitoare tinte. Intre acestea se numara site-uri ale presei, ale institutiilor de invatamant, ale hypermarketurilor, ale partidelor politice, ale institutiilor, ale spitalelor private sau de stat.

Foto: hotnews.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.