Noutati :

Strategia de alimentare cu energie termica a Timisoarei, scoasa iarasi la licitatie de administratia Fritz

30 aprilie, 2022 - 11:21 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. Dupa o licitatie ratata, administratia Fritz incearca din nou sa gaseasca o firma care sa intocmeasca Strategia de alimentare cu energie termica in Municipiul Timisoara.

CITESTE SI: Dominic Fritz: ‘Colterm nu intra in faliment’. Nu a cumparat certificatele de poluare scandente sambata si a trimis o adresa la Bucuresti. Anunta un pachet de masuri pentru iarna si alte 4 investitii in energie aflate in faza de discutii

In decembrie anul trecut a lansat primul anunt in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, insa singura firma care si-a prezentat oferta a fost descalificata.

Strategia va reprezenta documentul suport pentru justificarea necesitatii finantarii investitiilor pentru retehnologizarea/modernizarea/reabilitarea sistemului de alimentare cu energie termica din municipiul Timisoara, prezentand situatia existenta, proiectiile privind dezvoltarea viitoare a intregului SACET. Pe baza acestor informatii, documentatia va expune optiunile strategice pentru sistemul de alimentare cu energie termică centralizat si optiunile specifice aferente fiecarei componente a sistemului„, se arata in documentatia postata in SICAP.

Valoarea estimata a contractului este de 297.000 de lei fara TVA, adica peste 70.000 de euro, cu TVA.

Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 17 mai.

In paralel, cu alti 200.000 de euro, experti ai Bancii Mondiale angajati de administratia Fritz intocmesc un alt plan care sa stea la baza strategiei de termoficare a Primariei Timisoara. Contractul a fost semnat in august 2021, iar raportul trebuie sa fie gata in octombrie anul acesta.

Specialistii institutiei financiare, prin structura Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, trebuie sa livreze un proiect de asistenta pentru Primaria Timisoara care vizeaza „imbunatatirea capacitatii de planificare pentru dezvoltarea durabila a sistemului de termoficare si a eficientei energetice in cladirile de pe teritorul orasului”.

CITESTE SI: Mesajul lui Dominic Fritz pentru timisorenii care vor sa se debranseze de la Colterm

Intre timp, sambata, 30 aprilie, expira termenul pana la care trebuiau cumparate certificatele de poluare aferente anului 2021. Adminitratia Fritz a anuntat vineri ca nu le-a achizitionat si ca a solicitat unele lamuriri de la Bucuresti. Au fost insa cumparate de catre Colterm certificatele EUA aferente perioadei 26 octombrie – 31 decembrie 2021, adica de dupa momentul intrarii in insolventa, respectiv 79.306 de certificate.

Primarul Dominic Fritz a reafirmat vineri ca Primaria Timisoara nu are baza legala sa cumpere restul de 153.443 de certificate, aferente perioadei 1 ianuarie – 25 octombrie 2021. A adaugat ca si o noua amenda va fi contestata in instanta.

In urma cu un an, Timisoara a incasat o alta amenda, de 21 de milioane de euro, tot pentru ca nu au fost cumparate certificatele pentru emisii de gaze cu efect de sera aferente anului 2020. Nici certificatele restante de atunci, si nici amenda n-au fost platite.

Va reamintim, zilele trecute, administratorul judiciar a transmis Primariei Timisoara o adresa in care reafirma urgentarea cumpararii certificatelor de poluare aferente anului 2021, intrucat neachizitionarea lor va atrage o noua amenda din partea Administratiei Fondului de Mediu, iar asta ar atrage dupa sine declansarea procedurii falimentului Colterm.

Va reatragem atentia asupra consecintelor negative mentionate in adresa noastra anterioara, respectiv faptul ca neachizitionarea unui numar de 153.443 de certificate pana cel tarziu in data de 30 aprilie 2022 va duce la aplicarea de catre AFM (Autoritatea Fondului de Mediu) a unor contributii si penalitati de intarziere in cuantum excesiv de mare, printr-o decizie de impunere ce va constitui titlu executori, ceea ce va conduce la riscul iminent de declansare a procedurii de faliment a debitoarei Colterm SA, al carei actionar unic este Municipiul Timisoara„, avertizeaza pentru ultima oara reprezentantii firmei de insolventa intr-o adresa transmisa Primariei Timisoara, marti, 26 aprilie.

Avand in vedere toate aceste considerente, revenim la toate solicitarile transmise anterior, prin adresele nr. 175/05.04.2022 si nr. 8013/11.04.2022, sens in care va solicitam de URGENTA ca Mun. Timisoara, in calitate de actionar unic, sa achizitioneze in numele Colterm un numar de 153.443 de certificate de emisii de gaze cu efect de sera aferente perioadei anterioare deschiderii procedurii de insolventa – 01.01.2021-25.10.2021„, transmit in finalul adresei reprezentantii consortiului ALFA&QUANTUM CONSULTING S.P.R.L. – MAESTRO S.P.R.L. – INSOLVEIN S.P.R.L.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Fritz a mintit. Atit A spus in campanie ca stie, ca are solutii pentru toate problemele. De fapt vedeti si voi ca habar nu are de nimic. Un prost, manipulat se un serviciu care l-a fraierit ca il va sprijini cu specialistii sai. Sictir.

    • Hai sictir cu Colterm-ul vostru, pt oras importanta este strategia LGBT+

  2. Fritz, Latcau si USR…sa va dea bunul Dumnezeu precum va e sufletul.

  3. is curios daca oamenii o sa aiba caldura la iarna, sau o sa fie la fel