Senzori de masurare a temperaturii, umiditatii si nivelului CO2, montati in mai multe scoli din Timisoara. Donatie pentru Primarie

TIMISOARA. Mai multa siguranta in 5 scoli din Timisoara, dupa o donatie facuta de uRADMonitor, o companie care, printre altele, se ocupa si cu monitorizarea calitatii aerului. Practic, firma a donat senzori pentru detectia dioxidului de carbon, a nivelului de temperatura si umiditate, care au fost montati in cele cinci scoli din oras.

CITESTE SI: Investitie de aproape 25 de milioane de euro langa Timisoara. Se cauta un constructor pentru cel mai modern centru de studiu in medicina

Scolile incluse in acest program sunt Scoala Generala nr. 1, Scoala Generala nr. 15, Liceul Tehnologic „Electrotimis”, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” si Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”, iar fiecare unitate de invatamant a beneficiat de amplasarea a cate patru senzori.

Practic, in cazul in care este detectat un nivel ridicat de dioxid de carbon, senzorii se activeaza, iar cadrele didactice sunt informate cu privire la depasirile inregistrate, putand astfel sa ia masuri pentru punerea in siguranta a elevilor.

Aceeasi companie a donat, de curand, Primariei Timisoara, mai multi senzori de monitorizare a calitatii aerului, care au fost si montati in oras, si ale caror valori inregistrate pot fi consultate AICI.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Excelent…as dori daca e posibil sa fie montati macar senzori de temperatura in fiecara sala de clasa pentru a ne asigura ca sunt asigurate conditiile minime copiilor nostri.

    • Aparatele au si senzor de temperatura: CO2 + temperatura + Umiditate, deci da, se va putea vedea.