Noutati :

Investitie de aproape 25 de milioane de euro langa Timisoara. Se cauta un constructor pentru cel mai modern centru de studiu in medicina

21 februarie, 2022 - 09:02 AM
Autor: Redactie      
Categorie: SANATATE
8

TIMISOARA. Dupa ce vara trecuta, Guvernul a alocat 144.445.000 lei Universitatii de Medicina din Timisoara pentru ridicarea unui centru modern pentru studenti si profesori la Ghiroda, acum s-a lansat licitatia pentru gasirea unei firme care sa faca proiectarea si sa ridice cladirile.

Proiectul va fi dus la bun sfarsit de catre Compania Nationala de Investitii si mai apoi donat Universitatii de Medicina din Timisoara.

Proiectul prevede construirea unei cladiri cu doua amfiteatre, 10 sali de seminarii, centru de conferinte, muzeu antropologic, centru expozitional, birouri pentru cadre didactice si personal stiintific, doua sali de studiu si discutii, grupuri sanitare, spatii tehnice si administrative, spatii de circulatie si ascensoare. De asemenea, se vor construi si dota un corp de cladire cu rol didactic, dar si un imobil cu unitati de cazare, sala si terenuri de sport.

Constructia va avea dotari moderne, instalatii electrice, de protectie impotriva socurilor, sistem de avertizare si detectie la incendiu, sistem voce-date, sistem de supraveghere video, sistem de avertizare panica, instalatii de stins incendii, instalatii termice, de ventilare, precum si de irigare a spatiilor verzi.

Conform anuntului de licitatie lansat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, valoarea contractului este estimata la 98.970.189 lei fara TVA, adica peste 23 de milioane de euro cu TVA.

Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 4 aprilie.

La ora actuala, la Medicina din Timisoara isi desfasoara activitatea 7.241 de studenti. Alaturi de activitatea didactica, au loc si activitati de pregatire medicala in specialitate pentru aproximativ 2.360 de rezidenti. Activitatea didactica si stiintifica este realizata de 819 cadre didactice, specializate in peste 100 de discipline.

De asemenea, in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara se desfasoara studii universitare de doctorat in 3 domenii, sub indrumarea a 106 profesori conducatori de doctorat, respectiv 87 la medicina generala, 14 la medicina dentara si 5 la farmacie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 8comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Unde mai exact va fi în Ghiroda?

  • După pod, zona bistra

   • Mulțumesc!

 2. Ce gluma sinistra… Puțin le pasa lor de cercetare și formarea profesionala a studentilor. Doar sa praduiasca milioanele de euro din taxele studenților și banii primiți ptr cercetări de fațadă au în cap 90% dintre marii universitari… Care cercetare? 😂 Cel mai RIDICOL argument posibil, raportat la ce au produs în trecut.
  Numiți măcar două studii făcute de UMF Timișoara în 20 de ani care au relevanță măcar stiintific, nu spun chiar și ptr piața medicală…
  Cite studii au făcut „marii” profesori în cei doi ani de pandemie legat măcar de contagiozitatea Covid în spatiile publice? NADA! ZERO!! Au stat comod în VILOAIELE lor ridicate din bugetele grase prăduite în grupul lor de CASTĂ… E o adevărată MAFIE tagma universitara, cu complicitatea directă a Ministerului EDU și Cercetării, doar Cumetrii, nași, fini, exact ca în politică 😠

  • Cate frustrari ai acumulat BRO. Frustrari sunt, scoala e?

  • Ai o uriasa dreptate, pe astia ii intereseaza doar BANII pentru ei si buzunarul lor!

 3. Excelenta investitia! De asta avem nevoie, educatie si cercetare. Felicitari!!!

 4. Studiaza miocardita .