Alina Gorghiu: Romanii merita sa traiasca bine! Programul economic al Guvernului PNL tinteste exact acolo unde trebuie actionat pentru maximizarea sanselor Romaniei de a depasi cea mai grea perioada din ultimul secol

Planul de Relansare Economică al Guvernului PNL este exact ce are nevoie România în perioada următoare. Nu poți repara ce a fost stricat în zeci de ani, nu poți clădi și nu poți programa o dezvoltare durabilă fără asumarea răspunderii și fără a explica în detaliu destinația banilor, fie că sunt de la stat, fie din fonduri europene. Aceasta este opinia senatorului de Timiș, Alina Gorghiu, referitoare la Planul Național de Investiții și de Relansare Economică prezentat miercuri de Guvernul PNL, în prezența Președintelui Klaus Iohannis.

Pornesc de la un aspect foarte important care, de foarte multe ori, a fost ignorat: credibilitatea unei guvernări este esențială. Dar ca să câștigi credibilitate e nevoie de fapte. Constat că românii apreciază modul în care actualul Executiv și-a onorat misiunea de a guverna în cea mai grea perioadă din ultimii 100 de ani. Multe măsuri au fost adoptate ca răspuns rapid la criza sanitară, dar ele și-au dovedit eficiența.

România, însă, poate și are nevoie de mai mult. Iar Planul de Relansare Economică al Guvernului PNL este exact ce trebuie în perioada următoare. Este amplu și fiecare măsură de acolo este explicată cu subiect și predicat: ce urmărește, beneficiarii, perioadă de implementare, dar mai cât sunt finanțările. Sunt 20 de domenii prioritare unde se acordă sprijin și fără de care orice dezvoltare durabilă ar rămâne doar o simplă idee„, a declarat Alina Gorghiu.

Senatorul PNL a taxat însă reacțiile venite dinspre PSD privind Planul de relansare economică, considerându-le aberante, și a lansat un apel către clasa politică.

Planul de relansare economică pune în dificultate PSD. Nu vreau să creez polemici pe teme care nici nu ar trebui să existe, dar aviz amatorilor! Decât să facă tam-tam cu numărul de pagini al documentului, de preferat ar fi să analizeze pașii care trebuie urmați de România în perioada următoare. Pentru că, în măsura în care propunerile Guvernului PNL vor fi transpuse fidel în practică, șansele de a trece cu bine peste toate provocările cresc substanțial.

În consecință, fac apel la toate partidele care se delimiteaza cu adevărat de PSD să nu permită forțelor de stânga să speculeze eforturile Guvernului de relansare a economiei și de impulsionare a investițiilor. Românii merită să trăiască bine!„, a încheiat Alina Gorghiu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.