Deputatul REPER de Timiş, Daniel Toda, aşteaptă condamnările din Dosarul Mineriadei (P)

În 1989, Revoluţia părea că a schimbat definitiv cursul istoric al României, că o terminaserăm definitiv cu sistemul comunist şi că am scăpat de acei activişti şi securişti care ne facuseră imposibili anii ’80.

Din păcate, în studiourile televiziunii române, în acele zile ale lui decembrie, când românii erau împuşcaţi în pieţe, se formase o grupare a comuniştilor din eşalonul al doilea care şi-au găsit repede susţinere printre oamenii Securităţii. A fost o “prietenie cu beneficii”, cum s-ar spune azi, pentru ambele categorii infame.

Românii şi-au dat seama repede că Revoluţia le fusese furată şi au ieşit în stradă pentru a-şi împlini visul de libertate, politică, social şi economică. “Antidotul” protestelor care cuprinseseră Bucureştiul şi Timişoara a fost o soluţie sui-generis a preşedintelui Iliescu şi guvernului Roman, una care ar fi trebuit să arate lumii întregi că noile autorităţi înscăunate în România beneficiază de sprijin popular: împrăştierea manifestanţilor nu de către forţele de ordine, aşa cum vedem în Iran, de exemplu, ci de “oamenii muncii”, patrioţii, adică minerii din Valea Jiului aflaţi sub influenţa funestă a lui Miron Cozma. Doar că nu au păcălit pe nimeni, nici în România, nici în exterior.

Consecinţa intervenţiei găştilor de mineri a fost cumplită şi aduce aminte de statele autoritariste ale Orientului: moartea prin împușcare a 4 persoane; violul a 2 persoane; vătămarea integrității fizice sau psihice a unui număr total de 1315 persoane; persecutarea prin privarea nelegală de privarea de dreptul fundamental la libertate și siguranță și restrângerea acestui drept, pe motive de ordin politic, a unui număr total de 1214 persoane.

Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu, Miron Cozma şi Ion Iliescu au fost audiaţi în Dosarul Mineriadei pentru infracţiuni contra umanităţii. Aceştia sunt doar o parte a găştii de comunişti si securişti care au pus mâna pe putere în decembrie 1989 şi au blocat pentru ani buni evoluţia României către democraţie, economie de piaţă şi statul de drept” a scris deputatul REPER de Timiş, Daniel Toda.

De fapt, această grupare de activişti ai PCR, conectată la Kremlin, a fost cea care a blocat pentru un deceniu parcursul democratic, pro-occidental şi liberal al României, care, spre deosebire de celelalte state ale Pactului de la Varşovia (Ungaria, Polonia, Cehia şi Slovacia), va rămâne pentru mai mult de un deceniu de la aceste evenimente, la periferia Europei şi a lumii libere.

Tuturor celor care au contribuit la aceste crime le doresc o viaţă cât mai lungă pentru a-şi putea executa pedeapsa pe care o merită!” le urează deputatul Toda.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Ia intreabal pe tatal tau ce sa intamplat la mineriada doar era militian nu !!!!

  2. Cei mai place lu defectul asta sa se bage in seama …..povesteste ne despre ferma fotovoltaica produce banu sau nu? 10ha moka …ba gunoi vine ziua platii

  3. iara jegul care vroia Holocaust asupra pisicilor

  4. 1. A astepta nu e o activitate apreciata de electorat.
    2. La prima mineriada (iunie 1990) distinsul avea 7 ani si 9 luni.

  5. Ce cauti tu in politica ? Nu i de tine !!! Baliverne scoti tot timpul asta sa te afli in treaba !

  6. Auzi-l pe asta fratioare cum isi face campanie cu dosarul mineriadei :))))))))))))))) Baaaa cap patrat, du-te bre de aici ca esti de caz clinic :))))))))))))))))

  7. Asta era vitamina în visele lui tasu’ pe vremea aia. Ha ha ha. Lasă-mă papagalule.