Laboratorul mobil de la Spitalul Judetean Timisoara care iti spune pe loc daca ai putea fi infectat cu coronavirus, dupa o analiza fulger. Cum functioneaza. Foto si video

TIMISOARA. Un instrument extrem de pretios in lupta cu coronavirusul a ajuns la Spitalul Judetean din Timisoara, venind din Capitala de la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta.

CITESTE SI: O inima mare ce bate de la Timisoara pentru toata tara s-a aprins la Spitalul Judetean. ‘Suntem aici pentru voi. Totul va fi bine!’ 

Este vorba de un laborator mobil care, in urma unei analize fulger, poate arata cu precizie daca un pacient are afectiuni pulmonare. Dat fiind faptul ca infectia cu COVID 19 poate fi descoperita si printr-o radiografie a plamanilor, medicii vor putea depista pe loc potentialii bolnavi. Aceasta pentru ca aparatura radiologica de top din acest laborator indica orice leziune pulmonara.

Echipamentul foloseste un soft dezvoltat la Timisoara.

Laboratorul mobil adus de medicii din Bucuresti la Spitalul Judetean din Timisoara a fost pozitionat in zona de triaj a pacientilor, la Unitatea de Primiri Urgente.

Noi vrem sa reducem la minimum riscul de contaminare atat pentru personalul medical, cat si pentru ceilalti pacienti. Dincolo de toate procedurile cu adevarat riguroase pe care le-am instituit si echipamentul de protectie pe care l-am aplicat pentru tot personalul medical, cat si pentru pacienti, pentru ca fiecare poarta masca, acest aparat detecteaza modificarile aparute la nivelul plamanilor la pacientii care potential nu sunt suspecti, care nu au simptome si care nu intra in definitia de caz pentru infectia cu SARS COV 2.

O parte dintre acesti pacienti pot sa fie asimptomatici, dar pot transmite boala mai departe. Avand in vedere ca Spitalul Judetean este un centru regional si noi primim pacienti cu urgente din 5 judete, dorim sa testam si acesti pacienti care nu se incadreaza in definitia de caz, utilizand acest aparat, impreuna cu softul dedicat, cu inteligenta artificiala, creat de antreprenorii timisoreni si de medicii din cadrul Spitalului Judetean, care va ajuta medicii radiologi sa detecteze rapid modificarile la nivel pulmonar„, precizeaza managerul Spitalului Judetean Timisoara Raul Patrascu.

VIDEO: George Stefanita

In cursul zilei de joi, secialistii din capitala le-au facut un instructaj complet celor de la Timisoara pentru a stii cum sa foloseasca in mod corect aparatura, iar laboratorul va ramane aici atat cat va fi nevoie de el.

VIDEO: George Stefanita

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.