Institutul Regional de Oncologie de la Timisoara, de peste 200 de milioane de euro, la ultimul pas inainte de pornirea lucrarilor de catre CNI

TIMISOARA. Are loc ultima procedura inainte de demararea lucrarilor la Institutul Regional de Oncologie de la Timisoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, in locul constructiei abandonate a Spitalului Municipal.

Guvernul Romaniei adopta in sedinta de joi o Ordonanta de Urgenta prin care Compania Nationala de Investitii devine structura de implementare pentru constructia si dotarea Institutului Regional de Oncologie Timisoara, investitie care se ridica la 1.150 miliarde de lei si este finantata prin Programul National de Redresare si Rezilienta.

Potrivit estimarilor specialistilor din Ministerul Sanatatii si Compania Nationala de Investitii, predarea amplasamentului catre CNI, demolarea si inceperea efectiva a lucrarilor vor avea loc din vara acestui an.

Conform proiectului, viitorul Institut Regional de Oncologie din Timisoara va avea un total de 250 de paturi si va cuprinde un ambulator de specialitate integrat cu 26 de cabinete medicale pentru fiecare subspecialitate, precum si sali de tratament. Totodata, unitatea medicala care se va construi pe Calea Torontalului va dispune de sase sali de operatie, radioterapie, laborator de medicina nucleara, dar si un centru de transplant medular si celule stem.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. daca se va lucra cu aceeasi viteza ca la terenul de fotbal de pe Podeanu care stagneaza din lipsa finatarii CNI e clar ca va fi cata la Sfantul Astepta ca si spitalele regionale

  • Terenul de fotbal nu este pe Podeanu și nu stagnează fin cauza banilor de la CNI, tu gă0zar infect!!

   • limbajul te recomanda ca pe un mare intelectual. documenteaza-te inainte de a jigni. apropo, stii ce inseamna?

 2. Au trecut exact 30 de ani de la demarearea constructiei ,ne revedem peste alti 30 cu acelasi titlu.Chestia aia o sa si dea seama ca trebuie daramata ,dee timpul si atunci urmeaza alte avizr=e proiecte finantari etc

  • Din pacate nu toti mai apuca inca 30 de ani… Concluzia e simpla.., iesim in strada sa ne cerem drepturile pt care lucram/platim si credem…Noi ca si natie, suntem subordonați..( ex. Lingaul ciuca…, mai ca se jura pe masa…). Sper sa susntinem concluziile lui Puya.., sa mearga cu tot neamul….

 3. O mai lalaiti mult?

  • ? fiecare avem o parere…, tu..? asculta versurile lui Puya.., sigur te regasesti… “O Romanie educata…!”

 4. Acum 2 ani conducerea de la ministerul sanatatii ( gen Rafila-PSD) si Directia de Sanatate Publica Timis ( gen Cioca-PNL) anunta cu surle si trambite ca acest spital oncologic se va face pe bani de la PNRR ( fonduri europene) si in acelasi timp au refuzat ca Spitalul de Copii (care este gata) sa primeasca din PNRR bani pentru amenajari si implicit pentru a se deschide. Intre timp vedem ca au ratat PNRR pentru ca acolo e limita de finalizare in 2026 si se va face cu bani de la CNI. Era clar pentru toata lumea ca nu pot sa faca un spital nou in 3-4 ani, dar mai important era sa nu ajunga banii la Spitalul de Copii ( pentru ca ala tine de Primaria Timisoara care e cu usereu’). In final cine „beneficiaza” de toata lupta politica? Nimeni, si banii de la UE sun pierduti

 5. Mai nou vad ca se tot construiesc spitale dar oare cadre medicale vor fi suficiente?