Noutati :

80% din clasele I si pregatitoare din Timis au fost ocupate! A inceput etapa a doua de inscrieri!

20 martie, 2012 - 12:28 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0


TIMISOARA. Parintii au mers in numar mare sa-si inscrie copiii la scoala. Peste 7.000 de locuri au fost deja ocupate in judetul Timis, adica peste 80% din numarul copiilor recenzati.

Cei mai multi copii au fost inscrisi in clasa intai – 4.331. In clasa pregatitoare au fost inregistrati 2.765 de prichindei.

La nivelul Timisoarei, situatia sta astfel: 796 de elevi au fost inscrisi in in clasa pregatitoare si 1.334 in clasa intai.

Cele mai multe cereri au fost inregistrate la Scoala Generala Nr. 7 din Timisoara. Pe langa cele 2 clase din planul de scolarizare, Inspectoratul Scolar Timis a aprobat inca 4 clase intai. Numarul copiilor inscrisi pentru clasa I – 130 – este cu mult peste asteptarile scolii. Mai mult, tot la Scoala Genrala Nr. 7, ISJ a aprobat si o clasa pregatitoare in plus, in afara celor 3 solicitate de unitatea de invatamant.

Foarte multi copii exista in zona arondata Scolii Generale Nr. 7. Am aprobat clasele solicitate. In a doua etapa de inscrieri, care a inceput astazi, pot fi inregistrati copiii care fac parte din alta circumscriptie. Daca se vor ocupa toate locurile in a doua etapa, atunci exista posibilitatea sa mai aprobam suplimentarea cu alte clase”, a precizat Marin Popescu, inspector scolar general in cadrul Inspectoratului Scolar Timis.

Si Liceul Lenau a cerut 2 clase I in afara celor 5 aprobate in planul de scolarizare. Cele 4 clase pregatitoare nu au fost completate in totalitate, dar mai sunt trei etape de inscrieri. Aici poate fi o problema cu spatiu, spun reprezentantii ISJ, intrucat clasele pregatitoare vor invata in caminul unitatii de invatamant, aflat in apropierea Spitalului de Copii „L. Turcanu”.

Am contactat autoritatile pentru ca in zona traficul poate fi blocat de parintii care ii duc pe copii la scoala si intrarea la Spitalul „L. Turcanu” ar putea fi blocata. In acest sens am cerut sprijinul Primariei Timisoara”, explica Marin Popescu.

La polul opus, al numarului de locuri ramase libere, se afla Scoala Generala Nr. 24. Aici au ramas libere, dupa prima etapa de inscrieri 70 de locuri la clasa I din 100 si 45 la clasa pregatitoare, tot din 100 cerute de unitatea de invatamant in planul de scolarizare.

Intr-o situatie asemanatoare se gaseste Liceul „Gr. Moisil”, unde mai sunt disponibile locuri la clasa pregatitoare – 66 din 100.

In perioada 20-27 martie se desfasoara a doua etapa de inscrieri, care consta in completarea cererilor-tip de inscriere de catre parintii care au domiciliul in alta circumscriptie scolara, pe locurile ramase libere si completarea bazei de date create la nivelul fiecarei unitati de invatamant cu informatiile privind copiii ai caror parinti solicita inscrierea la alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...