42 de podete, in lucru pe Centura Sud Timisoara. In ce stadiu sunt mai bine de jumatate dintre ele. Foto

TIMISOARA. Vremea buna din ultima saptamana a dus la accelerarea ritmului de lucru pe traseul viitoarei sosele de centura sud la Timisoara.

CITESTE SI: S-a semnat contractul pentru modernizarea Bulevardului Cetatii, la Timisoara. Santierul de peste 17 milioane de euro porneste in primavara 

Muncitorii s-au concentrat pe cele 42 de podete de pe traseu, astfel ca mai bine de jumatate dintre ele sunt in diferite stadii de executie.

Zilnic, pe santierul soselei de centura sunt aproximativ 150 de oameni, ingineri, proiectanti, topografi, tehnicieni, operatori si muncitori.

Antreprenorul Tirrena Scavi a inceput sa faca si umpluturi cu piatra sparta, pentru fundatia drumului, momentan in zona localitatii Utvin. In paralel cu lucrarile, la peste 25 de podete (hidroizolatii, umpluturi, cofrare, egalizare etc.), continua stabilizarile terenului, decopertarile si umpluturile cu pamant„, precizeaza reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

In acelasi timp, arheologii isi continua cercetarile pe situl 2, ultimul de pe traseul viitoarei variante de ocolire sud, in zona Mosnita Noua.

CITESTE SI: Noi imagini de pe santierul conexiunii cu Drumul Boilor, langa Timisoara. Stadiul lucrarilor. Video

Va reamintim, realizarea Centurii de Sud de la Timisoara, in lungime de 25,69 km, a fost atribuita catre antreprenorul Tirrena Scavi S.P.A. Valoarea contractului este de 272.432.921,95 lei fara TVA, avand finantarea asigurata de la bugetul de stat si din fonduri europene.

La finalul lunii martie 2020 a fost emis ordinul de incepere al lucrarilor si de predare a amplasamentului, termenul de finalizare a obiectivului fiind stabilit pentru luna martie 2022.

 

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...