4 firme vor contractul de 1,6 milioane euro pentru a construi baza sportiva din zona Mircea cel Batran, la Timisoara. Video

TIMISOARA. Patru firme au depus oferte pentru proiectarea si constructia unei bazei de sportive ce urmeaza sa fie ridicata pe locul fostului stadion Dacia, din zona Mircea cel Batran.

CITESTE SI: Doar 10% dintre strazile din Timisoara vor fi udate cu apa vara asta, cu 5 echipe. Primaria ii spune ‘campanie de stropire pentru reducerea disconfortului termic’

Viitorul complex sportiv va cuprinde un teren de fotbal, cu suprafata sintetica, ce va avea si o pista de alergare, dar si tabela de marcaj. Langa stadion urmeaza sa fie amenajat un teren de dimensiuni la mici pentru baschet, dar in zona vor fi amplasare si aparate de gimnastica in aer liber.

Viitoarea baza sportiva, situata în strada Mircea cel Batran, are proiectanti si constructori, in urma depunerii de oferte incheiate azi. Exista 4 oferte depuse!!!
Dupa desemnarea societatii câștigatoare vom trece la realizarea proiectului tehnic apoi la executie. Teren de fotbal, 4 culoare alergare, teren de baschet și teren cu aparate pentru mișcare, la care se adauga tribuna de 500 locuri, vestiare și spatii tehnice, parcari. Aceasta va contine noua baza sportiva care va inlocui vechea arena aflata in stadiu deplorabil. Este al treilea proiect major concretizat cu oferte dupa stadionul de tip Lego si reparatii la Sala Constantin Jude. Tot la capitolul infrastructura sportiva, includ realizarea DALI-urilor care sunt in lucru, la Complex Sportiv Dacia si Arena de Rugby„, a anuntat pe pagina sa de Facebook viceprimarul Cosmin Tabara.

Valoarea estimata a lucrarilor pentru baza din zona Micea cel Batran se ridica la aproape 8 milioane de lei, adica aproximativ 1,6 milioane de euro, bani de la bugetul local.

S-au inscris: Atlas Company, asocierea Decumanus (lider) cu Rogera Prest, asocierea Audiotech Multimedia Group (lider) cu Ceci Arhitects si asocierea Nedex Group (lider) cu Golotim Global.

Firma care va castiga licitatia va avea la dispozitie 17 luni pentru a finaliza investitia, din care 11 luni pentru executia propriu-zisa.

Noua baza sportiva e planuita sa fie construita pe un teren de 8.927 de mp.

In cadrul complexului urmeaza sa fie ridicata si cladirea administrativa pentru vestiare, grupuri sanitare, un cabinet medical, o sala multifunctionala, birouri, un punct de paza si o zona de depozitare. Deasupra constructiei va fi amenajata o tribuna, cu 437 de scaune, dispuse pe 7 randuri separate, in 3 sectoare.

Vor fi si 25 de locuri de parcare pentru autoturisme si tot atatea pentru biciclete.

In zona urmeaza sa fie plantati 38 de arbori, un aliniament nou de vegetatie pe strada Ciocarliei, arbusti si gazon de tip rulou pe langa vegetatia existenta si va fi montata o instalatie pentru irigat zona verde. De asemenea, urmeaza sa fie amplasate banci si cosuri de gunoi si va fi montat si un sistem de iluminat ambiental.

Terenul a fost deja curatat, fiind demolate vechea tribuna metalica si cateva cladiri care se aflau in zona.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. wow, minunat, 25 de locuri de parcare pentru burtosii care sparg seminte si vin la un lap’tenis !!
    citeam nu demult o stire .., la Cluj sa semnat un contract de 23 milioane de euro sa se construiasca INCA un bazin olimpic de inot .., si sublinez „inca”, pentru ca da, ei mai au cateva !!
    Cu riscul unei amenzi, as completa cu sprayul pe toate afisele cu Timisoara Capitală Europeană a Culturii 2023 „FARA BAZIN OLIMPIC DE INOT”
    Pentru ca da, ne pastram cultura … iar pe vremea iobagilor, adica in Evul Mediu, intr-adevar … nu existau bazine olimpice de inot … chit ca azi le gasim in toate catunele civilizate !

  2. Intre timp ei n-au fost in stare sa termine baza sportiva de langa heaven care zace in paragina de aproape un an.

  3. Toti care mergem la alergat acolo, o facem pe marginea terenului. De pista aia pentru sprint nu prea avem nevoie.

  4. Salut John, si eu stau tot in Mehala si merg la alergat pe teren. Nu inteleg pentru cine se construieste baza sportiva fara pista de alergare(cea de 50m e o gluma). Ma gandesc sa fac o plangere la primarie, poate se trezeste nea’ Primar din visul inutil in care este acum evident ratacit. Propun sa faci si tu acelasi lucru. Cu cat mai multi, cu atat mai bine.