Noutati :

22 milioane de euro putem cheltui impreuna cu sarbii pe proiecte de mediu, forta de munca si turism

20 octombrie, 2015 - 01:57 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. A fost lansat apelul pentru Programul Interreg IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania-Serbia care are un buget total de 50 de milioane de euro, insa din acesti bani, 22 de milioane de euro sunt dedicati proiectelor strategice pentru care termenul de depunere este 15 martie 2016.

Pot depune proiecte, din partea Romaniei, judetene Timis, Caras- Severin si Mehedinti, iar de cealalta parte a granitei, din partea Serbiei pot depune proiecte districtele Severno Banatski, Srednje Banatski, Južno Banatski, Braničevski, Borski, Podunavski.

Proiectele trebuie depuse ata de partea sarba, cat si de cea romana si, la fel, trebuie cheltuiti de cele doua parti implicate.

Se pot depune proiecte pe teme precum: protectia mediului si pregatirile pentru situatii de urgenta, atractivitate pentru turism durabil, promovarea ocuparii fortei de munca si accesibilitate si mobilitate durabila.

Unul dintre proiectele in derulare cu partea sarba are loc in judetul Caras – Severin, acolo unde e in lucru un feribot care sa faca legatura intre Moldova Noua si Veliko Gradiste. Deocamdata, intre Serbia si Romania circula un singur feribot, la Palanka, in Serbia, feribotul apartinand partii sarbe.

De mentionat ca cei 22 milioane de euro  vor putea fi accesati de unitatile administrative.

De exemplu, un proiect pentru transportul in comun, pentru cumpararea de microbuze pentru transportul in comun, nu va fi eligibil pentru un UNG deoarece transportul in comun este treaba administratiei locale si nu a unui ONG. Insa, un ONG isi poate achizitiona un microbuz pentru diferite activitati, in cadrul acestui program.

Totodata, este bine de stiut ca numarul maxim de parteneri admis este cinci, iar numarul minim este doi: unul de partea romaneasca a granitei si altul de partea sarba a frontierei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...