123 de camere cu baie proprie, mini bucatarii si spatii de lectura. Un camin studentesc ultra modern va fi construit la Timisoara pentru Universitatea Politehnica, cu bani de la Compania Nationala de Investitii

TIMISOARA. Zestrea de camine a Univesrsitatii Politehnica din Timisoara creste cu un nou camin. Acesta va fi ridicat cu finantare de la Compania Nationala de Investitii care a finalizat deja licitatia. Firma Constructim se va ocupa de proiectul ce va fi implementat in extinderea Institutului de Cercetari pentru Energii Regenerabile (ICER), de pe strada Gavril Musicescu.

Caminul va fi utilizat de masteranzii, doctoranzii si tinerii cercetatori ai Universitatii Politehnica Timisoara, care au multe din activitati in cadrul ICER.

Noul camin va fi construit in regim parter si doua etaje si va avea o suprafata de aproape de 6.000 mp si o capacitate de cazare de pana la 275 de persoane.

Vor fi construite 123 de camere cu o suprafata intre 21-25 mp pentru cazarea in regim normal, iar 5 camere sunt alocate persoanelor cu dizabilitati. Camerele vor fi de doua persoane, cu baie proprie, iar pe holuri sunt vor exista spatii comune de lectura, mini-bucatarii si spalatorii.

Valoarea estimata a investitiei este de 20 de milioane de lei, fara TVA, finantarea fiind asigurata de catre Compania Nationala de Investitii.

Caminul studentesc ar trebui sa fie gata in iunie 2023.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Solo spune:

  Cercetările astea, despre energii regretabile, imi aduce aminte de o profesoară care baga apa încălzită de soare într-un strat de pietriș, ca o foloseasca la iarna. A folosit- o la Pastele cailor. O altă, tot mare profesoară, ardea frunzele adunate toamna. Sa te umfle râsul nu alta. Nimeni nu i- a zis ca polueaza cu tehnologia ei. Noroc ca melcul care împingea frunzele in cazan se colmata datorita căldurii, ca nu i- a trecut prin cap se- l izoleze termic. Uite asa ardea motorul de acționate. Vorba unui mucalit, relativ la prima aplicati: aici este îngropată o mare cercetare științifică. O puteti vedea si azi la Electrotehnică. Deci, acești tineri cercetători, majoritatea niste habarnisti, căci nu au invatat nimic decât sa- si caute servici sa faca bani, vor cerceta efectul razelor de luna asupra galosilor de gumă.

 2. Interesanta paralela spune:

  UVT are ICAM, UPT vine cu ICER
  UVT inaugureaza un camin nou, zic ei c-ar fi cel mai cel, UPT vrea un alt camin, care sa fie cel mai cel.

  tot ce are UVT vrea si UPT. si invers (dovada si puzderia de Facultati inventate in cadrul UPT, dupa modelul celor de la UVT)

 3. Toti spune:

  Vin toti cu fel de fel de propuneri aiuristice, dar scoala nu se face. Despre inovatia din universitatile romanesti, sa nu mai vorbim. Cum poti inova ceva cand tu nu stii sa explici si nici nu intelegi lucrurile/fenomenele elementare din jurul tau. Studentii din Ro stau 10 ore/zi pe la firme de la takeaway/glovo……… auchan/lidl si pe urma zic ca au diploma de studii. Nu stiu nimic!