Noutati :

Timisoara, dragostea mea! A fost odata, ca niciodata, un oras de poveste! Un FILM plin de emotie, ce rascoleste amintiri de nesters

7 mai, 2017 - 02:57 PM
Autor: Anonim      
Categorie: TIMISOARA MEA
0

TIMISOARA. Intotdeauna devenim nostalgici cand privim ilustrate vechi cu Timisoara de altadata: cu piatete aerisite, cu stradute ingrijite, pavate nemteste, pline de oameni relaxati, iesiti la promenada sau grabiti spre treburile zilnice, cu palate avand splendide arhitecturi, cu coloane si basoreliefuri ce-ti taie respiratia, lucrate cu migala de mesteri iscusiti adusi din imperiu sa confere stralucire „Micii Viene”.

Vorbim de un oras vechi, aristocratic, a carui frumusete a fost surprinsa, in ultimele veacuri, intr-o suita de ilustrate pline de farmec.

piata-unirii-veche

De-a lungul secolelor, Timisoara s-a schimbat, dar a pastrat intrucatva din parfumul de odinioara a carui prezenta o simtim adeseori atunci cand ne plimbam pe stradutele din centru, strajuite de cladiri ce nu si-au pierdut de tot maretia din spatele tencuielii scorojite.

timisoara-palatul lofller

Pe internet au fost postate o multime de filme ce infatiseaza fotografii document, ce surprind orasul in vremurile care au daruit tot ce este mai  bun si mai frumos acestui loc care pentru noi inseamna acasa.

piata-libertatii-veche

Va invitam sa va lasati coplesiti de emotia descoperirii si sa priviti cu sufletul Piata Sfantul Gheorghe de altadata, Piata Operei sau Traian, Bega Mica ori bulevardul Republicii, Gara sau zonele de agrement de pe malurile raului Bega!

sursa video: youtube/Fassel Egon

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor