Noutati :

Statul roman se indatoreaza intr-un ritm alarmant! Vezi cate zeci de milioane de euro imprumuta in fiecare zi

4 aprilie, 2014 - 08:38 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Apetitul statului roman pentru imprumuturi pare de nestavilit. De la inceputul anului, statul s-a indatorat intr-un ritm infernal.

De la inceputul anului, MFP a imprumutat de la bancile locale peste 9,6 miliarde de lei si aproximativ 680 de milioane de euro, la care se adauga suma de doua miliarde de dolari atrasa de pe pietele internationale.

Numai ieri, Finantele au luat aproape un miliard de lei de la bancile comerciale.

Suma totala pe care a imprumutat-o statul in 2014, echivalata in euro, se ridica la nivelul de 4,23 de miliarde de euro, ceea ce inseamna ca, in medie, ne-am imprumutat cu 45,4 milioane de euro in fiecare zi din cele 93 trecute de la 1 ianuarie 2014.

In total, in 2014, statul s-a indatorat cu peste 14 miliarde de euro, echivalentul a aproximativ 40 de milioane de euro pe zi, ceea ce inseamna ca, in medie, in fiecare ora din 2013 Romania s-a imprumutat cu peste 1,6 milioane de euro.

Sursa: capital.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...