Noutati :

Petre si Trandu, evidentiati de noul preparator fizic al lui ACS Poli. Rezultatele testelor medicale confirmate si de Stelescu!

28 ianuarie, 2014 - 04:33 PM
Autor: Daniela Surulescu      
Categorie: SPORT
0
Numit saptamana trecuta antrenor secund la gruparea timisoreana, Ionut Stelescu se va ocupa de pregatirea fizica a elevilor lui Sunda. Primele impresii ale lui Stelescu nu sunt insa incurajatoare.
„Imi pare rau ca nu am putut sa fiu alaturi de echipa de la inceputul pregatirii pentru ca era important ca tot ceea ce inseamna periodizarea si partea de pregatire metodica a echipei sa aiba o linie comuna. Acum, cand lucrurile si-au urmat deja cursul, trebuie sa te adaptezi si faci in asa fel incat sa-i pregatesti si sa-i duci la o forma fizica buna pentru inceperea campionatului Sunt convins ca prin programul pe care il vom adpota, jucatorii vor veni in niste parametri fizici buni dupa inceperea campionatului, poate chiar in primele etape, dar imi doresc sa am sprijinul conducerii asa cum mi s-a promis in ceea ce inseamna lucru metodic stintific si aici ma refer la aparatura necesara pentru a monitoriza indeaproape toti sportivi. Din pacate ce am gasit este sub ceea ce am sperat, ma refer la acele sisteme de monitorizare a efortului, care ne readau cu exactitate cum stau sportivii intr-un anumit moment. Starea sportivilor se vede nu numai prin testele pe care am inceput sa le aplicam ci si prin aceste soft-uri sau sisteme de monitorizare cu care contracandidatele noastre din Liga I lucreaza la nivel de top”, a spus Stelescu.
„Fiecare sportiv are o putere maxima aeroba pe care putem sa o evaluam numai prin teste medicale si prin monitorizarea de pe teren, ma refer la acele aparate care monitorizeaza in timp real efortul chiar in jocuri si mergand mai departe se poate ajunge pana la sistemele de top cu care lucreaza multe echipe din Liga I si care pot sa iti dea o fisa individuala a jucatorului, in functie de care ii putem compara pe jucatori nu numai din punct de vedere tehnic ci si al parametrilor de efort si putem alege solutiile cele mai bune petru echipa”, a explicat Stelescu.
Desi a evitat sa dea nume Stelescu a recunoscut ca sunt jucatori in lotul lui ACS Poli care sunt in urma cu pregatirea fizica. Intre remarcatii noului preparator fizic al timisorenilor a fost, la fel ca si la testele medicale efectuate la Policlinica pentru Sportivi, capitanul Ovidiu Petre.
„Sunt jucatori care au raspuns foarte bine, pot sa spun ca Ovidiu Petre este la niste parametrii foarte buni, mai este Trandu, sunt cativa care au o baza buna pe care putem sa consolidam si sa perfectionam ca atunci cand ajungem in campionat sa fim la parametrii fizici maximi. Dar avem si foarte multi care se afla putin in urma, de aceea vrem sa particularizam efortul pe grupe si fiecare sportiv sa isi creasca nivelul pe o perioada mai scurta sau mai lunga in functie de stadiul unde s-a aflat. Din cate am inteles pana acum nu s-a facut un sistem de monitorizare al grupelor de efort, nu s-au evaluat parametrii capacitatiilor indviduale”, a mai spus Stelescu


Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...