Noutati :

Guvernul a aprobat infiintarea Programului National „Sprijin la Bacalaureat, acces la facultate”

15 aprilie, 2015 - 06:03 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

Guvernul a adoptat, in sedinta de miercuri, hotararea de aprobare a Programului National „Sprijin la Bacalaureat, acces la facultate”, care sa reduca abandonul scolar si universitar, sa creasca promovabilitatea la bacalaureat si rata de inscriere la facultate. Programul se va desfasura timp de sapte ani, incepand cu septembrie 2015.

In sedinta de miercuri, 15 aprilie 2015, printr-o Hotarare, Guvernul a adoptat Programul National „Sprijin la Bacalaureat, acces la facultate”, se arata intr-un comunicat al institutiei. Este vorba despre „un program de interventie la nivelul invatamantului liceal si al invatamantului superior, ale carui directii de actiune vor conduce la ameliorarea calitatii educatiei prin cresterea gradului de trecere de la nivelul liceal catre nivelul universitar si imbunatatirea gradului de mentinere a studentilor in invatamantul universitar”.

Obiectivele programului sunt: reducerea ratei de abandon scolar in licee, respectiv reducerea ratei de abandon a studiilor universitare; cresterea ratei de absolvire si imbunatatirea promovabilitatii la examenul de bacalaureat; dar si cresterea ratei de inscriere in invatamantul superior.

Programul National „Sprijin la Bacalaureat, acces la facultate” se va desfasura pe o perioada de sapte ani, incepand cu luna septembrie 2015, cu o finantare de aproximativ 200 de milioane de euro, informeaza rtv.net.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...