Expozitia ‘Sit with me’, a studentilor arhitecti de la Timisoara, la Milano Design Week 2024

TIMISOARA. Facultatea de Arhitectură și Urbanism a Universității Politehnica Timișoara, cu susținerea Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, a participat la Milano Design Week, în perioada 15-21 aprilie 2024, cu proiectul „SIT WITH ME”, prezentat la BASE Milano.

Într-o lume acaparată de tehnologie, expoziția prezintă mici obiecte de stat, originale, realizate de studenți, care reinterpretează scaunul tradițional românesc din perspectiva diferitelor concepte și teme precum: reciclare, relaxare și stil. În ultimii șase ani de realizare a acestui proiect, conceptul principal a rămas o invitație, adresată tuturor persoanelor care petrec mult timp pe gadgeturi, să se așeze să admire arta creată studenții timișoreni.

Proiectul cuprinde tabureţi realizaţi de studenţii Antoci Daniel, Foltean Roxana, Milko Bogdan, Munćan Nikoleta şi Pop Emilia-Edith, şi obiecte printate 3D realizate de studenţii Balla Marta, Besenyei Hilda, Bota Ariadna, Brasovan Antonela, Buiciuc Vanessa, Balanici Alina, Cenadan Gabriela-Olimpia, Clipei Paula, Cotut Adrian, Faricea Aura, Iacob Cristina, Ionescu Alex, Iovan Alexandru, Lazau Maria, Meixensberger Astrid, Mirzoi Elena, Rumseavicius Elena, Suba Miriam, Sztarna Gabriela, Tcaci Evelina, Tîrziu Anda.

Proiectul face parte din cadrul expoziţiei cu titlul „WE WILL DESIGN: CONVIVIAL LABORATORY” și este coordonat de conf.dr.arh. Camil Milincu, conf.dr.arh. Cristina-Maria Povian, lect.dr.arh. Andreea Anghel, dr.arh. Mihai Donici.

Adiacent expoziţiei, a avut loc un masterclass pentru studenţii Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism a Universităţii Politehnica Timişoara, care a cuprins o serie de activităţi documentare şi prelegeri organizate cu sprijinul Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia. Masterclass-ul se încadrează în programul de colaborare anuală cu Universitatea Politehnică din Timişoara.

BASE Milano este un hub de creaţie în Milano, care cuprinde spaţii expoziţionale, spaţii de coworking, studio de înregistrare sunet şi imagini, cazare pentru rezidenţe şi alte facilităţi care să ofere toate condiţiile pentru o comunitate creativă şi schimburi culturale.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Sa nu lipseasca un „h”.