Campusul pentru tinerii care vor sa invete o meserie, planuit de Politehnica Timisoara impreuna cu celelalte universitati, dar si mai multe companii si primaria, pe 3 hectare, intra intr-o noua etapa

TIMISOARA. Un proiect ambitios initiat de conducerea Universitatii Politehnica Timisoara, caruia i s-au alaturat si celelalte universitati din oras, mai multe licee si companii, si pentru care primaria pune la dispozitie un teren si o cofinantare, asigurand construirea, face un pas inainte.

CITESTE SI: Doar ca sa schimbe aspectul la 2 fatade, Dominic Fritz a oprit de un an lucrarile la noul campus Lenau din Timisoara. Acum a lansat licitatia sa gaseasca o firma care sa faca modificarile, cu peste 4 milioane de euro 

Campusul Dual, planuit in zona Calea Buziasului, pe 3 hectare, are drept scop atragerea de tineri in Timisoara care sa se califice in diferite meserii cautate pe piata muncii si care sa ramana mai apoi in oras.

Campusul va avea 6 spatii educaționale pre-universitare, fiecare cu cate 5 sali de clasa, laboratoare , 6 spatii educationale universitare, fiecare cu cate 3 sali de curs, ateliere de practica, 60 camere de locuit, o biblioteca, sala de sport si cantina.

Cea mai mare parte a finantarii, castigata de proiectul Politehnicii prin Consortiul Regional pentru Invatamant Dual Vest Timisoara, de 20,8 milioane de euro, este asigurata prin PNRR.
Consortiul numara 31 de parteneri. Universitatea Politehnica Timisoara, liderul care coordoneaza proiectul, Universitatea Stiintele Vietii Regele Mihai I, Universitatea de Vest, Primaria, Inspectoratul Scolar Timis, 7 licee, 16 companii si 3 asociatii ale mediului de afaceri.

Pe langa finantarea prin PNRR, universitatile contribuie cu 1,2 milioane de euro din bugetele proprii, iar companiile cu 1,7 milioane de euro pentru noile programe de studii si imbunatatirea conditiilor de practica pentru elevi si studenti. Municipalitatea pune si ea 5,8 milioane euro de la bugetul local si se ocupa de constructia pentru care acum a fost semnat contractul in vederea intocmirii Studiului de Fezabilitate in valoare de 64.500 de euro cu TVA. Documentatia trebuie sa fie gata in 4 luni.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. de ce sa muncesti? sa-ti fure statu 70% din bani? dupa aia prin inflatie sa-ti fure an de an 10-20%… mai bine pe ajutoare.. asta daca nu ai pile sa ajungi politician sau sa prinzi un job la stat

    • Tu ce dorești, de fapt?