Noutati :

Cum aducem turisti la Triplex Confinium? Ungurii fac studii pentru construirea a 6 noi drumuri in Timis, la frontiera

19 ianuarie, 2014 - 09:42 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Sase noi drumuri spre Ungaria ar putea fi construite, in judetul Timis, cu sprijinul vecinilor, care deja realizeaza studiile, proiectele urmand sa fie selectate de comun acord.

CITESTE SI: Cum ar renaste economia Timisului prin deschiderea a inca 3 puncte de trecere frontiera cu Ungaria si Serbia!

Vicepresedintele Consiliului Judetean Timis, Marian Constantin Vasile a anuntat ca cele sase noi drumuri ar urma sa fie construite  in zona localitatilor Beba Veche, Cenad si Valcani.

Guvernul ungar si-a asumat ca va face studiile pentru trei drumuri in zona Beba Veche, unde eu mai sper in implementarea parcului industrial. Ar fi oportun sa beneficiem de aceste drumuri pe exercitiul financiar 2014-2020. Alte doua drumuri ar urma sa fie construite in zona Cenad, unul face trecerea peste Mures, peste podul care a fost dinamitat si ar trebui sa treaca atat calea ferata, cat si soseaua cu limita de tonaj la 7,5 tone, pana la autostrada. Cel de-al saselea drum, DN 6, care duce in Vama Cenad ar trebui valorificat in alt sens, in contextul intrarii in Schengen. Cladirile existente ar trebui valorificate. Exista demult propuneri pentru a spori capacitatea drumului, astfel incat sa suporte trafic greu”, a spus Vasile.

Dupa parerea vicepresedintelui CJ Timis, cel de-al saselea drum este cel mai important si se doreste sa fie construit cu centuri pentru localitati, pentru traficul greu.

CITESTE SI: Cea mai mare gimnasta a tuturor timpurilor, Nadia Comaneci a fugit din Romania pe la Beba Veche! A fost ajutata de securitate si a stat zile intregi la Sannicolau Mare

CITESTE SI: Senegalezii din Legiunea Straina au pus umarul la trasarea frontierei, la Beba Veche, in judetul Timis! Vezi povestea Triplex Confinium, cel mai vestic punct de pe harta Romaniei!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. „se doreste sa fie construit cu centuri pentru localitati”

    Foarte bine ca exista intentia de a se realiza centuri, pentru Sanicolau Mare si Cenad chiar ar fi necesare (in special la un trafic marit). S-ar elimina traversarea a doua localitati mari, s-ar elimina multe curbe si chiar scurtarea drumului (si clar timpului) pana in Timisoara.

    (eventual eliminarea acelei bucule de cale ferata de la Dudesti Noi si dus pe langa drum, pentru a se elimina acele treceri de cale ferata)

  2. Partea romana se pregateste sa le puna bete in roate…