Sute de timisoreni au ajuns la spital cu fracturi, dupa ce au cazut pe gheata!

Trotuarele din oras, dar nu numai, au devenit adevarate pericole pentru timisoreni. Sute de oameni s-au ales cu fracturi, dupa ce au alunecat pe gheata de pe strazi. O parte dintre ei chiar au ramas internati.

Trotuarele s-au transformat in adevarate pationoare, iar la Urgente numarul de persoane care au avut nevoie de ingrijiri medicale, datorita cazaturilor a crescut cu aproximativ 30%,  fata de perioada in care nu se inregistrau ninosori, sustin medicii.

De duminica si pana joi aproximativ 200 de persoane s-au prezentat la UPU solicitand ingrijiri medicale dupa ce au cazut.”E un numar cu 20-30% mai mare de prezentari cu astfel de afectiuni traumatice, comparativ cu perioada in care nu era strada asa alunecoasa. Au fost contuzii, entorse, luxatii, fracturi, de regula la nivelul articulatiei gleznei sau articulatiei mainii sau traumatisme ale cotului. Daca leziunea o impunea s-a facut imobilizarea, tratament antalgic, antiinflamator si de regula reevaluare fie prin medicul de familie, fie prin ambulator”, a spus pentru www.opiniatimisoarei.ro, Mihai Grecu, medic sef UPU Spitalul Judetean Timisoara!

Cei care au avut fracturi de femur, de sold, sau facturi mai complexe care necesitau interventie chirurgicala au ramas internati in spital. Medicii le recomanda, in special varstnicilor sa evite iesirile din casa pentru nu ajunge in aceasta situatie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.