Zonele defavorizate Fratelia, Ronat, Polona si Kuncz primesc mai multi bani pentru proiecte propuse de cetateni prin Bugetul Participativ in acest an la Timisoara. Se organizeaza dezbatere publica

TIMISOARA. Se pregateste editia din 2023 a bugetului participativ la Timisoara prin care sunt finantate proiecte propuse de cetateni.

CITESTE SI: Aproape 500 de kilometri de piste de biciclete in Timis cu bani din PNRR. A fost semnat contractul de 142 de milioane de euro pentru infrastructura pe 4 judete 

In acest an, proiectele pentru zonele din oras considerate defavorizate vor avea o suma dedicata.

Astfel, se aloca suplimentar 1,2 milioane de lei pentru proiectele de sprijin care vizeaza patru Zone Urbane Marginalizate (ZUM), respectiv Fratelia, Ronat, Polona si Kuncz. Pentru a prioritiza scolile dezavantaje, proiectele de dotari care nu sunt incluse in alocarile bugetare ale municipiului Timisoara vor fi disponibile doar pentru cele patru zone marginalizate.

De anul acesta se vor organiza cel putin trei ateliere in fiecare dintre cele patru cartiere cu scopul de a se identifica si imbunatati propunerile pentru comunitatile de aici. Aceste Zone Urbane Marginalizate au fost stabilite pe baza cercetarilor realizate de catre Directia de Asistenta Sociala Timisoara si sunt incluse in strategia de dezvoltare a serviciilor sociale din oras, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

In cadrul campaniei de bugetare participativa, suma propusa pentru fiecare proiect este de maxim 500.000 lei la nivelul intregului oras, cu o alocare totala de 3.000.000 lei, iar pentru zonele marginalizate, suma maxima per proiect este de 300.000 lei, ajungandu-se la o alocare totala de 1.200.000 lei.

Primaria va organiza o dezbatere publica privind Regulamentul bugetului participativ, in data de 07.03.2023, ora 17:00, in sala de sedinte a consiliului local, bulevardul C.D. Loga, nr. 1. Timisorenii care au sugestii, propuneri sau opinii le pot trimite la adresa de e-mail: [email protected], pana cel tarziu in data de 07.03.2023, ora 12:00.

Proiectul de hotarare poate fi consultat AICI.

UPDATE: Proiectul a trecut de votul consilierilor, dupa ce acestia au adoptat si un amendament prin care prelungesc cu doua saptamani perioada de depunere a proiectelor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. 3 mil de lei = 600 k de euro,
    300k lei = 60 k euro
    Deci ştirea care e, că se bagă 100k de euro în fiecare cartier defavorizat conform analizelor lor ?

    100k de euro e 0.033 % din 300 mil euro.

    PMT are buget de aproape 300 mil de euro cu tot cu imprumuturi si fonduri UE, dar si acelea sunt teoretic tot pt dezvoltare.

  2. bani de la fraieri pentru vesnicii asistati sociali

    • Este vorba de mita electorala mascata in „ajutor’ pentru cartiere „defavorizate” Dar totul este in regula cand e vorba de usr.

  3. Veste buna pentru locuitorii acestor cartiere

  4. Rusine Timisoară ca ai asemenea cartiere TOTAL neglijate. Asta, cand la IULIUS, Circumvalațiunii, (+Dumbravita) deci in general numai in nordul orasului se baga bani cu nemiluita…Rusinea va apartine total, Fritz et co

    • Pai zona Iulius Mall este creatia moldoveanului Iulian Dascalu, iar Dumbravita este in cea mai mare masura a directorilor olteni care conduc companiile multinationale din Timis – asta-i lumea buna din Timicioara, este normal sa aiba prioritate.