Opinia Timisoarei

Ziua in care noul tramvai turcesc porneste oficial in cursele cu calatori pe linia 1, la Timisoara. A inceput procedura de receptie

TIMISOARA. Dupa mai bine de 6 luni de probe, teste si proceduri de omologare, noul tramvai fabricat de turcii de la Bozankaya pentru Timisoara va intra, in sfarsit, in circulatie.

CITESTE SI: Tramvaiul de record mondial, facut de Bozankaya pentru Timisoara, castigator al Premiilor pentru Inovatie. Are cea mai avansata tehnologie din lume

O spune viceprimarul Ruben Latcau, care a anuntat ca a inceput procedura de receptie a garniturii, dupa ce a trecut toate testele si a primit si avizul AFER.

Am inceput luni procedura de receptie pentru noul tramvai si se va finaliza saptamana aceasta. In 14 decembrie vom face inaugurarea, cel mai probabil, iar intre 15 si 20 decembrie vom avea primul tramvai pe traseu„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Ruben Latcau.

Garnitura va circula pe linia 1, iar pentru acest traseu, reprezentantii primariei au lansat licitatia pentru documentatia ce vizeaza modernizarea statiilor de tramvai.

In toate cele 34 de statii se va modifica peronul, pentru a fi adaptat noilor garnituri, se vor monta automate de bilete, vor exista prize pentru incarcarea telefoanelor mobile, dar si conexiune la internet.

CITESTE SI: Peroane modificate, priza pentru telefoane si afisaj adaptat. Se modernizeaza statiile de tramvai de pe linia 1, pe care va circula tramvaiul Bozankaya. Deocamdata se face documentatia, iar garantia ceruta de Primaria Timisoara este de doar 2 ani

***
Va reamintim, acesta este primul dintr-o serie de 21 de tramvaie ce vor ajunge la Timisoara. Toate vor fi articulate, cu podea coborata, actionate prin invertoare si motoare asincrone de curent alternativ, alimentate de la reteaua de contact sau dintr-o unitate de stocare a energiei electrice (baterie montata in tramvai), cu post de conducere la un singur capat si usi de acces pe partea dreapta fata de directia de mers.

Proiectul prin care s-a castigat finantarea europeana a fost impartit in 3 etape, fiecare dintre ele cuprinzand cate 7 garnituri. Astfel, odata cu semnarea ultimului contract, la Timisoara erau prevazute sa ajunga, in urmatorii ani, 21 de tramvaie noi, produse de turcii de la Bozankaya Otomotiv, cu posibilitatea extinerii pana la 40 de garnituri.

Valoarea totala a fiecarei garnituri se ridica la 9.736.875 lei, fara TVA, adica aproximativ 2,4 milioane de euro bucata, cu TVA.

Exit mobile version