Noutati :

Ziua fara accidente rutiere: zeci de soferi timisoreni, opriti de politisti! VEZI FOTO!

10 august, 2012 - 12:46 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Politistii timisoreni au desfasurat, impreuna cu Rotary Cetate Timisoara, o actiune de prevenire a accidentelor rutiere in mai multe puncte intens circulate in oras. Soferii au fost avertizati despre riscurile conducerii agesive si neatente a masinii!

Ziua de 10 august a fost declarata „Ziua fara accidente rutiere”. Politistii rutieri din Timisoara au derulat activitatea de prevenire a accidentelor rutiere sprijinirea initiativei Asociatiei Victimelor Accidentelor de Circulatie din Romania.

Actiunea are drept scop sensibilizarea participantilor la traficul rutier, pentru adoptarea unui comportament adecvat si civilizat in trafic si pentru respectarea stricta a regulilor de circulatie. Totodata este urmarita socializarea cu participantii la traficul rutier, relationarea pozitiva in scopul perceperii institutiei politiei rutiere ca institutie care este permanent aproape de cetateni.
Principalul obiectiv consta in sensibilizarea participantilor la traficul rutier, care printr-un comportament adecvat si civilizat in trafic, precum si prin respectarea stricta a regulilor de circulatie, sa conduca la „O zi fara accidente rutiere””, explica Madalina Mezdrea, purtatorul de cuvant al IPJ Timis.

Politistii au iesit in strada in Timisoara pe b-dul Vasile Parvan si in alte intersectii importante, bulevardul Take Ionescu cu strada Hector si Calea sagului cu strada Ana Ipatescu si au tras soferii pe dreapta, intre orele 12 – 14, pentru a le explica la ce riscuri se expun atunci cand nu conduc prudest si sunt agresivi in trafic.

Conducatorii auto au primit pliant realizate special in acest scop, precum si banderole albe pentru cei ce doresc sa se alature acestei initiative de la oamenii legii si de la reprezentantii Rotary Cetate Timisoara.

In perioada 01.01 – 31.07.2012 pe soselele din judetul Timis au avut loc 127 de accidente rutiere grave, soldate cu 33 de persoane decedate si 111 persoane ranite grav. Din analiza de risc rutier rezulta ca principalele cauze generatoare de accidente o reprezinta neacordarea prioritatii de trecere vehiculelor care au acest drept, neacordarea prioritatii de trecere pietonilor angajati in traversarea regulamentara a drumului public, viteza neadaptata la conditiile de drum si depasirile neregulamentare.

Ce-i sfatuieste politia pe soferi:
1. Asigurati-va temeinic inainte de a patrunde intr-o intersectie si acordati prioritate de trecere participantilor la trafic care au acest drept;
2. Adaptati viteza la conditiile meteo, de drum si de trafic, aveti in vedere ca viteza diminueaza capacitatea de a observa obiectele si detaliile;
3. Respectati regulile privind efectuarea depasirii – manifestati prudenta si efectuati aceasta manevra numai dupa ce v-ati asigurat ca manevra poate fi efectuata in conditii de siguranta.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...