Noutati :

Zilele Cartierului Fabric din Timisoara: plimbare cu tramvaiul de epoca si muzica pentru toate gusturile in Piata Traian!

21 iulie, 2012 - 11:57 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Cartierul Fabric a imbracat straie de sarbatoare. Timisorenii din zona Traian s-au plimbat cu tramvaie de epoca pe muzica de fanfara. In piata, concertele live au adunat sute de persoane. Programul artistic va continua duminica. VEZI FOTO!

Sambata seara, din Piata Traian a plecat vagonul Timis 2, Gemenele, vagonul platforma si tramvaiul turistic. Acestea au pornit in coloana pe traseul Piata Traian – Piata Badea Cartan – Gara de Est – UMT – Piata Virgil Economu – Piata Traian.

De Zilele Cartierului Fabric, cele patru tramvaie de epoca au facut un tur al orasului cu zeci de persoane si fanfara care le-a cantat pe tot parcursul drumului.

Prezenta tramvaielor nu este intamplatoare. Pe traseul Fabric-Cetate a circulat pentru prima data in 8 iulie 1869 tramvaiul tras de cai. Timisoarenii au ocupat cate un loc in Gemene sau in vagonul turistic, in timp ce fanfara a intretinut
atmosfera de sarbatoare din vagonul Timis 2 care conducea convoiul.

Iata si un scurt istoric tramvaie participante la parada:
TIMIs 2: fabricat in 1988, producator Electrometal Timisoara
VAGOANELE GEMENE: anul fabricatiei 1927, producator: T.C. Timisoara
VAGON PLATFORMa: anul de fabricatie 1902, producator: Grazer Waggonfabric
VAGON TURISTIC: fabricat la inceputul anilor ‘80, producator Electrometal Timisoara.

In Piata Traian, tineretul a fost atras de un concert Fely, Silviu Pasca si Horia Crisovan, odata ce seara s-a lasat peste oras.

Prima parte a zilei de duminica se adreseaza prichindeilor. Astfel, de la ora 10, copilasii au parte de un spectacol de animatie „Piti Show”. Seara revine muzicii populare. Vor concerta ansamblurile „Timisul” si „Sorocul“.

Foto: George MorganInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...