Zilele Carierei la Universitatea Politehnica din Timisoara: oportunitati de practica, teme pentru proiecte de diploma, oferte de angajare. FOTO!

Inca din prima zi a evenimentului organizat de Universitatea  Politehnica din Timisoara sute de studenti, absolventi sau masteranzi au trecut portile Restaurantului Politehnica din Complexul Studentesc, in incinta caruia se desfasoara cea de-a VI-a editie a “Zilelor Carierei”. Ei au la dispozitie peste 3000 de oportunitati de practica, angajare sau de a  gasi teme pentru proiectele de diploma.
zilele carierei upt (1)
“Faptul ca am ajuns la o cifra de 70 de companii, iar in ultimele zile chiar am mai primit solicitari dar datorita faptului ca nu a mai fost timp si loc nu am putut raspunde tuturor, ne determina sa ne gandim la extinderea evenimentului, ca timp de desfasurare si locatii, pentru a raspunde tuturor solicitarilor.  Este o dovda a profesionalismului echipelor noastre care se ocupa de aceasta activitate si a prestigiului de care se bucura Universitatea Politehnica din Timisoara. “ a declarat prof. univ. dr. ing.Viorel Serban, rectorul Universitatii Politehnica din Timisoara.

Cele peste 70 de companii participante la Zilele Carierei incearca sa-i atraga pe absolventi si studenti prin tot felul de strategii, de la standuri cu produsele firmei, la gadget-uri interesante, prezentarea ofertei intr-un mod deosebit sau concursuri cu premii.

„Este interesant. Deocamdata doar conspectez piata, cum se spune, sunt multe firme, sper sa gasesc si ceva care sa se potriveasca cu pregatirea mea dar si cu ceea ce-mi doresc sa fac.” este de parere un student .

„E bine ca avem ocazia sa facem practica intr-o firma de prestigiu, sa vedem pe viu cu ce probleme o sa ne confruntam dupa ce terminam. E important pentru ca si firmele cauta persoane care au si experienta, nu doar cunosc bine teorie” a adaugat o colega de-a lui.

Universitatea Politehnica din Timisoara se bucura de un grad extrem de ridicat al angajarii absolventilor. Printre domeniile in care absolventii UPT sunt extrem de cautati se numara IT, dar si mechanical design sau chimie si mediu.

„Este o dovada a seriozitatii cu care ne desfasuram activitatea si a faptului ca programele noastre de studiu tin cont, in orice moment, de ceea ce se intampla pe piata. Comitetul  Director are comisii care se ocupa de adaptarea cursurilor si a programelor de studiu la cerintele actuale si aceasta conduce la aceasta angajabilitate foarte mare, nu doar in zona de vest. Ne bucuram ca absolventii nostri ocupa pozitii de conducere in firme de prestigiu. „ a mai declarat prof. univ. dr. ing.Viorel Serban, rectorul Universitatii Politehnica din Timisoara.

Manifestarea se desfasoara in perioada 25-26 martie, zilnic intre orele 10:00 – 17:00.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...