Zile libere in plus pentru elevi in viitorul an scolar. Anuntul Ministrului Educatiei

Elevii vor avea alte doua zile libere dupa vacanta de primavara din viitorul an scolar.

CITESTE SI: Un liturghier din secolul al XVIII-lea, exponatul lunii martie la Muzeul National al Banatului din Timisoara. A fost restaurat de specialisti. Foto 

Ministrul Educatiei, Ligia Deca a declarat ca pregateste un ordin de ministru prin care zilele de luni, 29 aprilie si marti, 30 aprilie 2024 sa fie libere. Acestea se vor adauga zilei libere de 1 Mai in 2024 (miercuri), 3 mai este Vinerea Mare inainte de Pastele Ortodox, iar 2 mai ar putea fi declarata zi punte de legatura intre celelalte zile libere, scrie ziare.com.

Anul scolar 2023-2024 este unul atipic, in sensul in care zilele libere de Paste sunt foarte aproape de zilele libere aferente sarbatorii zilei de 1 Mai. Adica, mai concret, 1 mai este miercuri – zi libera, urmeaza 2 mai care probabil se va face punte, 3 mai este Vinerea Mare, sambata si duminica este Pastele, luni este a doua zi de Paste, iar marti, 7 mai este a treia zi de Paste si este zi libera conform contractului colectiv de munca in Educatie. Asta inseamna ca sunt sapte zile libere deja grupate prin prisma zilelor libere pe care oricum le avem conform reglementarilor legale. A fost, din ce am vazut in societate aceasta solicitare ca sa suprapunem si vacanta scolara de Paste peste aceasta perioada si o sa mai dam lunea si martea de dinainte de 1 Mai. Luam in considerare aceste solicitari, si probabil intr-un timp scurt, saptamana viitoare vom da un ordin de ministru in asa fel incat vacanta scolara sa se suprapuna peste Pastele Ortodox. Oricum copiii erau acasa de Paste”, spune Ligia Deca.

Cele doua zile libere, 29 si 30 aprilie, sunt dupa vacanta de primavara programata in 13-21 aprilie 2024. Cu acestea, elevii ar urma sa aiba sapte zile libere consecutive, in perioada 29 aprilie – 7 mai. De asemenea, ar putea fi vorba de aproape o luna de zile fara cursuri (8 aprilie – 7 mai 2024), in contextul in care pot fi organizate activitati ”scoala Altfel” si ”Saptamana Verde”.

Anbul viitor, Pastele Ortodox este in 5 mai, iar cel Catolic in 31 martie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...