E la ultimele finisaje. Noul campus al Universitatii de Medicina din Timisoara se va deschide in toamna. VIDEO

TIMIȘOARA. Campusul modern pentru studenții și profesorii de la Medicină, care se află încă în construcție, lângă Timișoara, la Ghiroda, este aproape finalizat.

CITESTE SI: Primele cartiere in care devin functionale insulele ecologice, la Timisoara. Platesti cat arunci

Stadiul lucrărilor este undeva la 95 la sută.

Lucrările la noul campus al Universității de Medicină din Timișoara sunt gata în proporție de 95 la sută. El trebuia să fie dat în funcțiune, dar cei de la Mediu ne-au spus că trebuie să facem și un bazin de retenție ape fluviale, iar acum se lucrează la acest bazin. Din punct de vedere al construcției, campusul este gata, acum se fac ultimele finisaje”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Andrei Moțoc, prorector pentru studii postuniversitare și rezidențiat, din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara.

Ultimele imagini de pe șantier au fost filmate de cititorul opiniatimisoarei.ro care monitorizează obiectivele de infrastructura din Timișoara și din judet, și căruia ii multumim.

Urmează mobilarea și dotarea campusului, apoi va fi dat în folosință.

În paralel se mobilează campusul. Trebuie montat fiecare scaun din amfiteatrul cu 150 de locuri, apoi, catedra, apoi partea electronică și multe altele care trebuie montate. Lifturile sunt deja instalate, sunt funcționale. Estimăm ca în toamnă să îl deschidem”, a mai spus pentru opiniatimisoarei.ro Andrei Moțoc.

***

Noul campus al UMF Timișoara este construit de CNI si, mai apoi, la finalizarea lucrărilor, urmează să fie donat Universitatii de Medicina din Timisoara. Construcția a început în anul 2022.

Proiectul prevede o clădire cu două amfiteatre, 10 săli de seminarii, centru de conferințe, muzeu antropologic, centru expozițional, birouri pentru cadre didactice și personal științific, două săli de studiu și discuții, grupuri sanitare, spații tehnice și administrative, spații de circulație și ascensoare. De asemenea, un corp de clădire va avea rol didactic, iar altul va adăposti unități de cazare, sală și terenuri de sport.

Construcția va avea dotări moderne, instalații electrice, de protecție împotriva șocurilor, sistem de avertizare și detecție la incendiu, sistem voce-date, sistem de supraveghere video, sistem de avertizare panică, instalații de stins incendii, instalații termice, de ventilare, precum și de irigare a spațiilor verzi.

La ora actuală, la Medicina din Timișoara își desfășoară activitatea peste 7.000 de studenți. Pe langa activitatea didactică, au loc și activități de pregătire medicală în specialitate pentru aproximativ 2.360 de rezidenți. Activitatea didactică și cea științifică sunt realizate de 819 cadre didactice, specializate în peste 100 de discipline.

De asemenea, în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara se desfășoară studii universitare de doctorat în 3 domenii, sub îndrumarea a 106 profesori conducători de doctorat, respectiv 87 la medicină generală, 14 la medicină dentară și 5 la farmacie.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. BIG party ?:)

  2. Problema e că este construit la mama naibii în câmp după Ghiroda, momentan fără asfalt, fără nici o variantă de transport în comun.

    • Felicitări. Așteptăm noi fonduri europene atrase de Alianța Timișoara Universitară (ATU) pentru cămine noi, laboratoare noi, etc., să ne dezvoltăm și mai mult ca centru universitar.

      Mult succes!

  3. Urata cladire. Daca nici in 2025 nu suntem in stare sa facem niste cladiri pentru timpurile in care traim, e cam clara directia in care ne indreptam.

  4. Sigur is ape fluviale? Sigur sigur?🤡😁🤡

  5. Se putea construi mult mai mult doar din șpăgile luate pentru examene de-a lungul anilor. Știe prof. Motoc ce zic!