Zeci de scoli din Timisoara si din judetul Timis vor avea conduceri noi din aceasta toamna

TIMISOARA. Anul scolar 2018-2019 incepe cu schimbari in conducerile a zeci de institutii de invatamant din Timisoara si din judet. Unitatile scolare vor avea noi conduceri de la inceputul lunii septembrie.

CITESTE SI: Accident in lant langa Timisoara. Ce s-a intamplat 

Aproape 100 de posturi de conducere sunt vor fi ocupate din aceasta toamna de director si directori adjuncti noi, ale caror mandate vor incepe de la 1 septembrie. Cei care vor fi numiti in functii vor ramane pe respectivele pozitii pana la ocuparea acestora prin concurs. In cazul directorilor, 51 de functii vor fi ocupate prin continuitate, iar 9 pozitii vor fi ocupate de oameni noi la Liceul Pedagogic ‘Carmen Silva’ Timisoara, Liceul Teoretic „Sfintii Kiril si Metodii” Dudestii Vechi, Liceul Teoretic Ortodox „Sf. Antim Ivireanul” Timisoara, Liceul Pedagogoic Baptist Timisoara, Liceul Waldorf Timisoara, Scoala Gimnaziala Pischia, Scoala Gimnaziala Sacalaz, Scoala Gimnaziala Stiuca, Scoala Gimnaziala Lenauheim. 

Cele 9 numiri noi se datoreaza urmatoarelor motive: 2 pensionari ( Liceul Pedagogic si Liceul Waldorf Timisoara), un concediu de maternitate ( scoala Gimnaziala Lenauheim), o solicitare de a nu continua activitatea in functie de conducere in anul scolar urmator, din motive personale (Scoala Gimnaziala Stiuca), o unitate de invatamant nou infiintata ( Liceul Teologic Ortodox „ Sfantul Antim Ivireanul), o unitate de invatamant la care s-a suspendat directorul datorita numirii lui in functia de inspector scolar (Liceul Teologic Baptist Timisoara) si 3 cazuri in care s-au constatat pe parcursul anului scolar 2017-2018, unele disfunctionalitati in activitatea manageriala: numar mare de sesizari, situatii ce au generat usoare conflicte la nivelul corpului profesoral, o gestionare nu intotdeauna corespunzatoare a relatiilor interinstitutionale (Scoala Gimnaziala Pischia, Scoala Gimnaziala Sacalaz si Liceul Teoretic „Sfintii Kiril si Metodii” Dudestii Vechi)„, transmit reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Timis.

CITESTE SI: Incendiu violent la o casa din vestul tarii. De la ce au plecat flacarile. Foto 

In scolile din Timis vor fi de asemenea 36 de noi directori adjuncti, dintre care 26 de functii vor fi ocupate prin continuitate, iar 10 vor fi preluate de alte persoane decat cele care le ocupa inca pana in 31 august.

Cele 10 numiri noi se datoreaza urmatoarelor motive: 2 functii vacantate pe parcursul anului scolar anterior (Liceul Teoretic Gataia, Scoala Gimnaziala nr. 25 Timisoara), o functie aparuta ca urmare a cresterii numarului de formatiuni de studiu (Liceul Teoretic „ David Voniga” Giroc), o schimbare datorata acordului cultului (Liceul Teologic Penticostal Logos), o functie vacantata dupa numirea directorului adjunct ca director (Liceul Waldorf Timisoara- nu s-a facut numirea unui adjunct pana la finalul sedintei), o demisie (Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva „Paul Popescu-Neveanu” Timisoara), un concediu de maternitate (Scoala Gimnaziala Mosnita Noua) si 4 cazuri in care s-au constatat disfunctionalitati pe parcursul anului scolar, a existat o alta propunere din partea directorului sau s-a schimbat directorul plin al unitatii si implicit s-a format o noua echipă manageriala (Liceul Teoretic „Sfintii Kiril si Metodii” Dudestii Vechi, Scoala Gimnaziala Sacalaz, Liceul Teoretic „Bartok Bella Timisoara, Scoala Gimnaziala Liebling. La data transmiterii mesajului, directorul adjunct de la Liceul Teoretic Gataia, cu acord initial pentru numirea in functie de conducere, a renuntat, din motive personale, neexistand o alta propunere, la acest moment, un coleg care ar dori sa-si asume functia de conducere„, transmit reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Timis.

Anul scolar 2018-2019 va incepe in 10 septembrie. Primul semestru al anului scolar se va incheia in 1 februarie 2019, in timp ce semestrul al doilea va incepe in 11 februarie 2019 si se va incheia in 14 iunie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...