Zborul cu motoparapanta, ultima tendinta in randul iubitorilor de sporturi extreme din Timisoara! FOTO si VIDEO de la ultimul concurs de aterizare la punct fix!

TIMISOARA. O adevarata nebunie printre practicantii de sporturi extreme din vestul tarii! Zborul cu motoparapanta castiga adepti in fiecare zi, iar concursurile sunt un prilej excelent sa-si dovedeasca indemanarea.

Este cea mai mica,  cea mai ieftina si mai… accesibila ‘aeronava’,  pe care o poti inghesui cu succes chiar in portbagajul masinii.

Zeci de timiseni si-au luat brevetul, iar acum au ajuns sa-i invete  pe altii din secretele acestui sport fabulos. O multime de motoparapantisti si-au demonstrat iscusinta in aterizare la punct fix in comuna timiseana Giroc de Sfanta Maria.

Vremea a fost perfecta pentru zbor, iar concurentii tributari adrenalinei si foarte pasionati s-au aliniat la coborari.

De la sol, prietenii i-au incurajat cu urale.

Chiar daca acest sport este relativ nou,  a devenit foarte repede extrem de indragit printre timisoreni. Multi dintre ei au participat deja la concursuri internationale, iar unii dintre ei au venit acasa invingatori.

„Intr-adevar este un sport relativ nou in Romania, dar este cel mai economic, cel mai usor de invatat si il recomand tuturor. Intre trei si sase luni dureaza pana cand un sportiv isi poate lua brevetul. Totodata nu este un sport periculos si poate fi practicat oriunde. Pentru parapanta simpla ai nevoie de un deal, de un munte. Cu motoparapanta te poti da si in spatele blocului„, a declarat Ionut Rites, antrenor sectia de paramotor Universitatea de Vest Timisoara.

Cu un plin de combustibil de aproximativ 11 litri poti zbura cam 3 ore.

Cei care au incercat acest sport spun ca nimic nu se compara cu o ora de zbor inainte de asfintit cu motoparapanta. Limita minima pentru acceptarea la un astfel de curs este 18 ani si nu exista limita maxima de varsta.

Video-ul nu poate fi incarcat.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.