Workshop de securitate cibernetica pentru companii, cu invitati din Statele Unite si Israel, organizat de CCIA Timis

TIMISOARA. Agentii economici din Timis, dar si reprezentanti ai institutiilor publice au participat, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT, la un workshop in care au aflat cum se pot proteja de un atac cibernetic, sustinut de unii dintre cei mai importanti specialisti in domeniu.

Expertii spun ca Romania este a doua cea mai atacata tara din lume, din punct de vedere cibernetic, dupa Statele Unite ale Americii. Dan Shomon, fost consilier al presedintelui Barack Obama si unul dintre speakerii prezenti, le-a vorbit celor prezenti despre modul in care se pot proteja impotriva atacurilor cibernetice. De asemenea, printre sustinatorii workshop-ului se numara Peter Rainoff, dar si Oren Elimelech, specialist care a vorbit prin conferinta de la Tel Aviv.

 

Solutiile noastre sunt de mai multe tipuri. Vom lucra cu firmele membre ale Camerei de Comert, si bineinteles si cu Camera de Comert, pentru a determina zonele de vulnerabilitate cibernetica, acolo unde vor fi descoperite, pentru a gasit cele mai bune solutii astfel incat aceste companii sa fie pe deplin protejate in fata unor atacuri cibernetice. Sunt o serie intreaga de amenintari de tipul atacurilor prin e-mail, phishing sau prin transmiterea unor link-uri pe care, daca ai apasat, toata infrastructura cibernetica poate fi compromisa„, spune Dan Shomon, speaker in cadrul workshopului.

La eveniment a participat si prefectul judetului Timis, Mihai Ritivoiu.

Este evident ca in ultimii 30 de ani asistam la o revolutie tehnologica fara precedent. Suntem tot mai legati de ce inseamna performanta tehnicii de calcul si a internetului. Si cu totii, zi de zi ne ducem activitatea cu ajutorul internetului, bazandu-ne foarte mult sau chiar exclusiv pe internet. Bazele de date, comunicarea, totul se duce spre acest domeniu. Si este unul la inceput de drum, cu vulnerabilitati evidente. Si problemele nu sunt vulnerabilitatile care au solutii, ci interesul nostru si constientizarea de catre marea masa si de catre institutiile publice a importantei asigurarii unui grad de securitate cibernetica pentru ca, altfel, riscam sa ne pierdem datele, sa pierdem bani, invariabil, mai mult companiile private, dar si noi, institutiile publice, si este un domeniu cheie despre care nu s-a vorbit foarte multe„, spune prefectul de Timis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Nelu spune:

    Daca articolul nu e cu curcubei de la usr sau cu cocalari din oltenia, numeni nu scrie nimic la comentarii