Noutati :

Vrei sa stii daca ai votat la referendum? In trei pasi afli daca CNP-ul tau a fost folosit!

3 august, 2012 - 10:12 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
3


O solutie simpla, la indemana oricui a fost inaintata de Asociaţia Pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania – Comitetul Helsinki pentru a afla daca au fost folosite CNP-uri ale persoanelor care n-au votat.

APADOR-CH ofera un ghid asupra modului in care oricine poate afla daca s-a votat in numele sau folosindu-i codul numeric personal.

Iata care sunt pasii de urmat:

1. Aflati care este numarul sectiei de vot la care ar fi trebuit sa votati la referendum. Listele cu sectiile de vot, pe localitati, pot fi consultate AICI.

2. Scrieti o cerere dupa modelul aflat pe site-ul APADOR-CH.

3. Trimiteti cererea la AEP, pe adresa de email scrisa in modelul de cerere, pe fax sau prin posta, cum va e la indemana. Ar trebui sa primiti un raspuns, in termenul prevazut de Legea 544, adica 10 zile cu posibilitatea de prelungire pana la 30 de zile, daca raspunsul necesita un volum mare de munca din partea institutiei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Acest mod, pe langa faptul ca dureaza o luna de zile sa afli daca CNP-ul tia fost folosit, mai trebue sa faci cerere, sa afli nr. sectiei de vot la care esti arondat etc.! Ma intreb de ce nu se creeaza un soft gen loteria Romana care se stie in secunda doi ori-ce nr. de bilet jucat la ori ce agentie din tara si nu numai ?.De exemplu eu utilizator de internet introduc parola si vad daca CNP-ul a fost folosit in ultimile 6 luni indiferent de institutii ex. spitale farmacii, politie, banci, sectii de votare,si or ce operatiuni sau facut pe teritorul Romaniei unde CNP-ul meu a fost introdus intr-o baza de date ?

  2. sau dai o ciocolata la o functionara de la Institutul de Statistica si iti spune si cati din vecinii tai sau daca a votat soacra fara sa te anunt

  3. Culmea nesimtirii mi se pare faptul ca mai trebuie sa si platesti ca sa afli daca astia te-au trecut ca ai votat sau nu…”Precizez că sunt dispus să suport costul aferent copierii filei.”Asa scrie pe cerere….