Noutati :

Vrei sa accesezi fonduri europene? La CCIA Timis poti invata cum sa scrii si sa derulezi un proiect cu succes!

8 aprilie, 2016 - 02:19 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Lansarea masurilor de finantare 2014-2020 aduce o serie de elemente si solutii inovative care sa asigure o gestionare eficienta si transparenta a fondurilor europene si totodata sa faciliteze accesul la finantare. Aceasta facilitare este asigurata prin scurtarea perioadelor de evaluare si selectie a proiectelor si prin aplicarea de simplificari procedurale si mecanisme utile potentialilor beneficiari.

In acest context, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, prin Directia Formare si Perfectionare Profesionala vine in sprijininul celor interesati cu o noua serie a cursului „Expert accesare fonduri structurale si de coeziune europeana (COR 242213)”, ce va fi organizat in perioada 11 – 15 aprilie 2016 (luni – vineri, intre orele 17– 20), la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22.

Cursul se adreseaza atat institutiilor, companiilor private, ONG-urilor, cat si persoanelor care doresc sa se dezvolte prin atragerea de fonduri europene pentru finantarea proiectelor de perspectiva. De asemenea, cursul este util membrilor echipei de proiect care, la finalul cursului, vor avea competentele si abilitatile specifice, necesare scrierii unei cereri de finantare si derularii cu succes a proiectului.

Cursul acopera intreaga tematica necesara accesarii si obtinerii surselor de finantare, indiferent de tipul de program:
– Programe de finantare prin care se pot obtine bani europeni nerambursabili pentru nevoile de dezvoltare ale firmei / institutiei;
– Pasii / etapele pentru obtinerea unei finantari nerambursabile;
– Modul de completare a unei cereri de finantare;
– Accesarea si utilizarea corecta a fondurilor europene;
– Ce implica din partea firmei / institutiei gestionarea unui proiect finantat din fonduri structurale;
– Nereguli si fraude in realizarea si derularea proiectelor ce beneficiaza de cofinantare europeana.

Se va lucra direct pe baza Ghidului Solicitantului, iar trainerii cu experienta in domeniu vor oferi consiliere si indrumare prin proceduri legislative, vor prezenta exemple de buna practica si vor raspunde intrebarilor si problemelor aferente tematicii.

Certificatele obtinute la absolvirea cursului au recunoastere nationala si internationala si sunt emise de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei. Cursul este avizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari, iar certificatele se elibereaza in maximum 30 de zile de la absolvirea cursului.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...