Noutati :

Vrei permis de conducere pentru motociclete sau transport persoane? Trebuie sa ai 24 de ani!

10 octombrie, 2012 - 01:43 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Se schimba legislatia in privinta obtinerii de permis de conducere categoria A pentru motociclete si categoria D pentru transport persoane. Cei care doresc aceste acte trebuie sa aiba impliniti 24 de ani.

Dan Jurca, seful Serviciului de eliberare a permiselor auto si inmatriculari din Timisoara, a declarat ca legislatia se va schimba, din data de 19 ianuarie 2013 in privinta obtinerii permisului de conducere la anumite categorii. O noutate importanta este ca cei care doresc sa obtina permisul pentru conducerea de motociclete trebuie sa parcurga si o proba practica in afara poligonului.

Din data de 19 ianuarie 2013 apar unele modificari in legislatie in privinta obtinerii permisului de conducere auto, la unele categorii. Este vorba de categoriile A si D, pentru motorete si transport persoane. Cei care doresc sa obtina permis auto pentru motorete si transport persoane trebuie sa aiba 24 e ani impliniti”, a declarat Dan Jurca.

Candidatii pentru obtinerea unui permis auto de categoria A, pentru motociclete trebuie sa site ca daca pana acum proba practica se dadea in poligon, de anul viitor aceasta proba se va da pe traseu, pe sosea.

Si valabilitatea permiselor de conducere pentru anumite categorii va fi modificata, odata cu intrarea in vigoare a legislatiei. Mai exact, permisele de conducere pentru profesionisti vor fi valabile 5 ani si nu 10, asa cum se intampla acum. De asemenea, in cazul in care un permis de conducere este pierdut, dar mai are valabilitate inca 3 ani de exemplu, posesorului acestuia i se va elibera un nou act valabil pentru cei 3 ani.

Pe de alta parte, Dan Jurca a mai spus ca in datele de 19 si 22 octombrie nu se va lucra cu publicul la Serviciul pentru eliberearea permiselor auto si inmatriculari, deoarece se va implementa un nou system de emitere a permiselor prin baza nationala de date. Cu toate acestea, in cele doua zile se va sustine proba prectica pentru obtinerea permisului de conducere.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Doamne’ajuta! Le-a dat Dumnezeu minte! Altfel ne decimau astia cu autocarele si microbuzele.

  2. o sa creasca vinzarile de motociclete A1…