Noutati :

Votati-l pe cel mai bun, ca sa primeasca banii! Oras in miniatura pentru invatarea regulilor rutiere, macheta feroviara de 40m, expozitie de stiinta pentru copii, adapost pentru caini, pista de biciclete, printre proiectele propuse de cetateni in primul buget participativ al Timisului

5 iunie, 2021 - 01:45 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Aproape 70 de propuneri au fost facute de locuitorii din Timis catre Consiliul Judetean care a lansat in premiera in acest an bugetul participativ.

CITESTE SI:  Niciun caz nou de COVID la Timisoara in ultimele 24 de ore. In spitalele din judet mai sunt 67 de pacienti cu coronavirus, dintre care 41 in Terapie Intensiva 

La finele lunii mai s-a incheiat perioada in care timisenii au putut depune proiecte pentru a atrage bani din bugetul participativ de un milion de lei pus la dispozitie de Consiliul Judetean Timis, in premiera, in acest an, iar acum s-a sfarsit si selectia comisiei de evaluare.

16 propuneri care au intrunit toate conditiile au fost si validate, iar cetatenii sunt invitati acum sa le voteze, pana in 21 iunie.

Unul vizeaza construirea unui adapost pentru cainii maltratati, accidentati, abandonati. Un alt proiect are in vedere amenajarea unui centru cultural si verde mobil pentru tineret. Printre propunerile selectate se numara si un club de lectura, o creatie aratistica, un laborator de educatie, o expozitie de stiinta interactiva pentru copii intre 6 si 14 ani, proiecte pentru promovarea turismului in judet cu legende si povesti, dar si prin cicloturism.

Apoi este propusa realizarea unei machete feroviare de 40 de metri, cu tren cu locomotiva si vagoane, sine de cale ferata, depozite, etc, care sa infrumuseteze zona Garii de Nord din Timisoara.

Un Orasel al Sigurantei ar putea fi construit pe 1500 mp, unde cei mici sa deprinda regulile rutiere.

Un alt proiect vizeaza amenajarea unei piste de biciclete intre Timisoara si Dumbravita.

O alta initiativa consta in amenajarea si dotarea unui centru modern pentru producerea de materiale digitale cu informatii medicale pentru timisoreni, accesibile oricui.

N-au fost uitate nici aplicatiile utile. Smart Timis isi propune sa faca o conexiune intre cetatean si autoritate, unde sa fie semnalate toate problemele intalnite in spatiul public.

A fost propusa si amenajarea unei statii de asteptare pentru mijloacele de transport in comuna Foeni.

A fost validata si o productie cinematografica Timisul de Cinema, in 10 episoade care sa dezvaluie rezervatiile naturale, traditiile judetului, multiculturalitatea, muzeele si cladirile simbol.

Detalii despre cele 16 proiuecte selectate puteti afla AICI, unde sunteti si invitati sa votati pentru acela dintre ele pe care il socotiti cel mai potrivit sa fie implementat cat mai grabnic. Aveti vreme pana in 21 iunie.

Proiectele castigatoare vor fi selectate in ordinea numarului de voturi, indiferent de domeniul din care fac parte, pana la epuizarea sumei prevazute. Proiectele selectate in urma procedurii de consultare publica vor fi incluse in bugetul de venituri si cheltuieli al Consiliului Judetean Timis si implementate de aparatul de specialitate al instituiiei.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...