Vor avea paturi calde si dusuri. Containere pentru oamenii strazii din Timisoara, din aceasta iarna. Unde vor fi amplasate

TIMISOARA. Peste un hectar de teren din zona Mehala va ajunge in gestiunea Directiei de Asistenta Sociala Timisoara. Primaria Timisoara vrea sa acorde terenul gratuit, pentru o perioada de 5 ani, pentru ca aici Asistenta Sociala sa amplaseze containere in care sa-i cazeze pe oamenii strazii, la iarna.

CITESTE SI: In premiera in Timisoara se amenajeaza un loc in care vor fi ingrijiti timisoreni aflati pe patul de moarte, de care familiile nu se pot ocupa. Vom avea primul centru de ingrijiri paliative de stat 

Alesii locali vor avea de votat daca sunt de acord cu acest lucru, dupa ce initial isi dadusera acceptul pentru ca respectivele containere sa fie amplasate in zona Ronat.

„Avand in vedere faptul ca, Directia de Asistenta Sociala a Municipiului Timisoara este un serviciu public subordonat Consiliului Local al Municipiului Timisoara, conform H.C.L. nr.218 din 27.07.2017, iar persoanele fara adapost, sunt cazate pe str. Invatatorului, unde spatiul este insalubru si insuficien pentru cazarea acestora in perioada sezonului rece, consideram oportun, initierea unui proiect de hotarare, privind acordarea in folosinta gratuita a terenului situat in str. Ovidiu Balea nr.63”, se arata in expunerea de motive a proiectului.

Initial, spatiile de cazare pentru oamenii strazii ar fi trebuit sa ajunga in zona Ronat, pe fosta strada Homorod, insa amplasarea lor aici nu a fost posibila. Astfel, acum consilierii locali trebuie sa spuna daca sunt de acord ca oamenii strazii sa isi gaseasca adapost in Mehala.

„Este vorba despre 8 containere de 6 pe 2,4 metri ca dimensiune, sunt conforme standardelor, ca principiu, sunt pentru 3 persoane si unele speciale, in conditii de maxima necesitate, pot adaposti 6 persoane. Constructiile modulare sunt dotate cu dus, parchet pe jos, masute, si urmeaza ca in momentul in care se va da avizul, sa fie racordate la curent si apa. Noi speram sa poata fi date in folosinta cat mai repede, chiar anul acesta”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Corina Eva, purtatorul de cuvant al Directiei de Asistenta Sociala Timisoara.

In prezent, oamenii fara adapost sunt stransi de pe strazi si cazati in caminul de pe strada Invatatorului din Timisoara. Aici pot fi cazati 60 de oameni, care pe perioada iernii primesc cate un ceai cald si o gustare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. As propune o cheta de min 100€/ lunar pentru ajutarea acestor sarmani, facuta de catre angajatii Primariei Timisoara care au salarii de mii de euro lunar fara sa miste un deget, doar datorita faptului ca pilele i-au plasat in posturi caldute si bine platite.

  2. Oamenii strazii ar trebui ajutati-obligati sa-si gaseasca un mijloc de trai, sa munceasca nu sa primeasca mila semenilor.
    Cu astfel de metode prin care primesc ajutor gratuit sunt incurajati sa-si continue viata la fel.

    • In ce realitate iti duci existenta? Sunt oameni in oras super calificati in div. meserii pe care nu-i angajeaza nimeni decat ca paznici, din cauza varstei, cine crezi ca o sa angajeze un boschetar fara nici o calificare, exclus din societate?

  3. Devine tot mai rentabil sa fii boschetar.