Noutati :

Vom avea un nou punct de trecere a frontierei in judet, foarte aproape de Timisoara!

1 iulie, 2017 - 10:27 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMIS. Asteptata inca de pe vremea guvernarii Grindeanu, decizia deschiderii unui nou punct de frontiera in judetul Timis a fost luata in prima sedinta a guvernului Mihai Tudose.

CITESTE SI: Mai multe strazi intra in sistemul Timpark. Unde vom mai plati parcarea la Timisoara? 

Cabinetul Tudose a adoptat un memorandum cu tema „Incheierea unui acord cu partea sarba, prin schimb de note verbale, privind deschiderea unui punct international de trecere a frontierei de stat romano-sarbe, pe canalul Bega”.

Noul punct de trecere a frontierei nu va fi amenajat si pentru autovehicule, iar memorandumul stipuleaza si unde va fi amplasat.

Punctul international de trecere a frontierei va fi deschis pentru navigatia pe apa, trafic pietonal si pentru biciclete, fiind amplasat intre localitatile Otelec din Romania si Srbsk Itebej din Republica Serbia. Pentru moment, nu se are in vedere efectuarea de lucrari de investitii, constructii, amenajari ori montarea de instalatii in zona de cale navigabila interioara„, se arata in textul memorandumului adoptat de guvern.

In acest act a fost stabilit si programul de lucru din acest punct de trecere a granitei catre Serbia.

Punctul de trecere a frontierei va fi deschis zilnic, in intervalul orar 08.00-18.00 (ora Romaniei), respectiv de la ora 07.00 la 19.00 (ora Republicii Serbia). De asemenea, partile pot conveni, la solicitarea oricareia dintre ele, ca punctul de trecere a frontierei Otelec – Srbsk Itebej sa functioneze in afara orelor de program prevazute mai sus„, se arata in acest act.

Odata cu aceasta decizie a guvernului, s-a facut un pas important catre finalizarea unui proiect intre Romania si Serbia de realizare a infrastructurii de navigatie pe canalul Bega. Acest proiect cuprinde o pista de 80 de kilometri, care se intinde atat in partea romana, cat si in cea sarba, reabilitarea nodului hidrotehnic de la Sanmihaiu Roman si realizarea in comun a punctului de trecere a frontierei dintre cele doua tari, prin care ar urma sa se treaca in si din tara vecina atat cu bicicleta, cat si pe jos sau cu vaporasul. Judetul Timis a realizat deja 37 de kilometri din pista de biciclete.

CITESTE SI: RESTRICTII de trafic pe drumul care leaga Timisoara de Lugoj. Ce se intampla?

Seful Administratiei Bazinale de Apa Banat, Titu Bojin a explicat inca din urma cu 10 zile importanta acestui document.

Prin acest memorandum, practic, guvernul Romaniei isi da acordul pentru construirea unui punct de trecere a frontierei intre Romania si Serbia. Acelasi lucru trebuie sa-l faca si partea sarba, sa-si dea acordul pentru amenajarea acestui punct. Deocamdata, partea sarba are 7 milioane de euro in cadrul acestui proiect pentru realizarea pistei de biciclete, pe care n-au facut-o inca, in acest moment au doar proiectul. Iar tot in acest proiect, noi avem banii necesari pentru reabilitarea nodului hidrotehnic de la Sanmihai. In ceea ce priveste punctul de trecere a frontierei, acesta va fi construit si dotat de Consiliul Judetean Timis si partenerii din Serbia si va fi realizat in cea mai mare parte pe apa„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, Titu Bojin.

In momentul in care intregul proiect va fi finalizat, ne vom putea din Timisoara pana in Serbia, la Zrenjanin, cu bicicleta sau cu vaporasul.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...