Vom avea doua strazi nou-noute in Timisoara. Unde le amenajeaza primaria si cum ii vor ajuta pe soferi?

TIMISOARA. Zestrea de strazi a Timisoarei se imbogateste cu inca doua, reprezentantii primariei dorind sa le construiasca de la zero, in zona Oituz. Potrivit specialistilor din primarie, soferii si pietonii vor putea ajunge mult mai usor de pe Popa Sapca pe Calea Aradului, cele doua drumuri urmand sa fie prevazute si cu trotuare. Cat ne costa?

Recent, consilierii locali au aprobat Studiul de Fezabilitate pentru realizarea drumurilor de legatura si a utilitatilor aferente intre strazile Popa Sapca, Calea Alexandru Ioan Cuza care da in Calea Aradului si Oituz. Mai sunt de facut doar proiectul tehnic si documentatia de executie pentru demararea licitatiei si inceperea lucrarilor. Studiul de fezabilitate a fost donat de Universitatea de Vest din Timisoara, care isi creeaza un adevarat campus universitar in zona Oituz.

„Sectorul studiat este situat in zona centrala a municipiului, in interiorul careului format din strazile Oituz, Popa Sapca, Penitenciar si zona de blocuri de pe Calea Aradului. Obiectivul principal al investitiei il constituie realizarea a doua strazi principale, respectiv utilitatile aferente acestora, care vor deservi cladirile existente si viitoare de pe platforma noului Campus Universitar Oituz”, se arata in referatul ce insoteste studiul de fezabilitate.

Practic, o strada va porni de pe Popa Sapca, chiar din parcarea de langa puscarie, si va ajunge direct in Intrarea Doinei, urmand sa iasa pe Calea Alexandru Ioan Cuza. Cea de-a doua strada vine perpendiculara pe prima si trece chiar prin fata cladirii care adaposteste acum Memorialul Revolutiei.

„O strada parcurge terenul pe directia est-vest, racordandu-se pe partea estica la strada Popa Sapca, iar la partea vestica la Intrarea Doinei (strada 1) cu o lungime de 276 metri. A doua este amplasata pe directia nord-sud, racordandu-se la sud la strada Oituz, iar la nord la strada 1 (strada 2), cu o lungime de 169 metri. Cele doua strazi vor fi de categoria a treia, cu un carosabil de 7 metri latime si cu trotuare”, se mai arata in referatul semnat de specialistii primariei.

Lucrarile sunt destul de complicate, pentru ca sub cele doua artere vor fi introduse conducte de alimentare cu apa potabila si tehnologica, dar si conducte de canalizare menajera si pluviala. Potrivit studiului de fezabilitate, construirea de la zero a celor doua strazi costa Primaria Timisoara 1 milion de euro, adica 4,4 milioane de lei. Odata finalizata licitatia si aleasa o firma constructoare, cele doua strazi vor trebui sa fie numai bune de circulat in 6 luni de la semnarea contractului.

Capitala Banatului are, in prezent, 1.100 de strazi, sustine primarul Nicolae Robu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.