Noutati :

Vizita importanta la CCIA Timis! Ambasadorul Bosniei si Hertegovina s-a intalnit cu conducerea Camerei

22 septembrie, 2016 - 03:03 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Intalnire important la Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis. In cursul zilei de 22 septembrie 2016, conducerea CCIA Timis a primit vizita de lucru a E.S. Ambasadorul Bosniei si Hertegovina in Romania, Domnul Mile VASIĆ.

Scopul principal al vizitei a fost evaluarea perspectivelor relansarii si dezvoltarii relatiilor economice si comerciale bilaterale reciproc avantajoase.

In cadrul intalnirii s-a facut un schimb de opinii pe teme de interes comun, precum stabilirea unor relatii de colaborare eficiente la nivel regional, organizarea de activitati comune in diferite sectoare de activitate si cresterea nivelului de informare a agentilor economici din ambele tari despre posibilitatile de implementare a unor proiecte comune.

Discutiile au vizat stabilirea unui program de colaborare intre CCIAT si Ambasada Bosniei si Hertegovina la Bucuresti pentru perioada urmatoare, prin: intensificarea schimbului de informatii si oportunitati de afaceri; sprijin in organizarea la Timisoara si in principalele orase din Bosnia-Hertegovina (Sarajevo, Banja Luka) de evenimente economice (misiuni economice, parteneriate de afaceri si intalniri B2B, prezentari de firma, participari la targuri si expozitii sectoriale si multisectoriale); sprijin in mediatizarea calendarului expozitional al CCIAT in randul firmelor bosniace care doresc sa faca afaceri in Romania si Judetul Timis; facilitarea colaborarii in proiecte cu finantare europeana in sectoare de interes comun, cu accent deosebit pe importanta Dunarii in cresterea competitivitatii economice a tarilor din Europa de Sud-Est.

Ambasadorul Bosniei si Hertegovinei a facut o prezentare a starii generale a economiei tarii si a schimburilor comerciale bilaterale, subliniind faptul ca in contextul avizului favorabil dat recent de reprezentantii celor 28 de state membre UE cererii de aderare a BiH vor avea loc reforme de ordin economic, fiscal si administrativ, pentru atragerea de investitii straine. De asemenea, a prezentat activitatea Ambasadei din prima parte a anului destinata schimbarii perceptiei firmelor din BiH asupra situatiei actuale a Romaniei, prin mai multe intalniri de afaceri la care a prezentat oferta de colaborare economica a Romaniei si prin organizarea la Bucuresti, in iunie a.c., a unui Forum de Afaceri la care au participat peste 35 de firme. De asemenea, a indicat importanta reluarii relatiilor de colaborare ale CCIAT cu Camera de Comert din Banja Luka (CCIAT a semnat, la Timisoara, in iulie 2008, un Acord de Colaborare cu CCI Banja Luca), in vederea impulsionarii relatiilor economice si atragerea de investitori.

Reprezentantii CCIAT au facut o prezentare a economiei si climatului investitional din judetul Timis, a locului acestuia in economia nationala, a structurii CCIAT si a serviciilor oferite firmelor, subliniind diversitatea acestora, orientarea catre satisfacerea nevoilor clientilor si accentul pe spijinul acordat firmelor prin facilitarea accesului la finantari europene si scrierea de proiecte. A fost prezentata si situatia inmatricularilor de firme cu capital din BiH in Judetul Timis, in prezent in numar de 11, cu un capital social subscris de 9.800 euro.

CCIAT a invitat firmele din BiH sa participe la manifestarile expozitionale organizate de CCIAT si a propus organizarea la Timisoara unui Forum de Afaceri.

Intrevederea s-a incheiat prin consemnarea in Cartea de Onoare a celor mai bune ganduri din partea E.S. Ambasadorul Bosniei si Hertegovina in Romania: „A fost o placere sa ma aflu astazi la Timisoara, la CCIAT, si sa aflu multe informatii utile privind economia locala. Sper ca in perioada urmatoare sa inregistram succese in relatia dintre institutii si firme din tarile noastre”.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...